Muškarac koji je ubio svoju djecu izlazi pred suca istrage, oglasio se i DORH

Autor:

26.09.2021., Zagreb - Ulaz na adresi Mlinovi 178 u kojemu je ubijeno troje djece.

Photo: Bruno Fantulin/PIXSELL

Bruno Fantulin/PIXSELL

Austrijski državljanin, 56-godišnji Harald Kopitz, koji je u noći sa subote na nedjelju u zagrebačkim Mlinovima ubio svoje troje djece u srijedu izlazi pred istražnog suca koji će odlučivati o pritvoru.

U utorak je ispitan na policiji, a njegov odvjetnik po službenoj dužnosti rekao je da se branio šutnjom. Nakon trostrukog ubojstva i pokušaja samoubojstva 56-godišnjak se nekoliko dana liječio u bolnici. Službeno je uhićen u ponedjeljak navečer.

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Albina Tisanić rekla je da je okrivljenik koristio zakonsko pravo neiznošenja obrane.

“Donijeli smo rješenje o provođenju istrage zbog tri kaznena djela Teškog ubojstva na podmukao način i na štetu osobe koje su posebno ranjive s obzirom na dob. Tijekom srijede sucu istrage ŽDO-a podnijet ćemo prijedlog za određivanje istražnog zatvora”, rekla je.

Državno odvjetništvo oglasilo se u utorak priopćenjem.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika austrijskog državljanina (1965.), nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 1. i 2. Kaznenog zakona.

Rješenjem o provođenju istrage postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 56-godišnjak od 24. rujna 2021. do 25. rujna 2021. u Zagrebu, u stanu u kojem je boravio sa svojom maloljetnom djecom u Mlinovima, s unaprijed stvorenom namjerom, lišio života svoje troje djece.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu će tijekom sutrašnjeg dana, 29. rujna 2021., podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika”, naveli su.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.