Murray i Lendl po treći put raskinuli suradnju

Autor:

EPA/ETTORE FERRARI

Bivši prvi tenisač svijeta i osvajač tri “grand slam” naslova, 36-godišnji Britanac Andy Murray po treći je put u svojoj karijeri raskinuo suradnju s Ivanom Lendlom.

Legendarni Amerikanac čeških korijena po prvi je put vodio Murraya od 2011. do 2014. godine i u tom je razdoblju Murray osvojio svoje prvo olimpijsko zlato u Londonu 2012., a potom je osvojio i US Open 2012. te Wimbledon 2013. postavši prvi domaći predstavnik koji je slavio u All England Clubu nakon 77 godina. Novu suradnju Murray i Lendl su započeli 2016. godine, a ona je rezultirala drugim Wimbledonom i drugim olimpijskim naslovom te usponom na prvo mjesto ATP ljestvice za Murraya, ali već sljedeće godine Lendl je napustio Murrayev kamp.

Novu suradnju Murray i Lendl su dogovorili lani kada je Škot odlučio pokušati se vratiti u teniski vrh nakon operacija kuka koje su ga od 2019. odvojile od terena. Iako je stigao do 42. pozicije na ATP ljestvici, Murray je ocijenio kako to ne zadovoljava njegove ambicije.

“Ivan je bio uz mene u najvećim trenucima moje karijere i ne mogu mu dovoljno zahvaliti za svu pomoć koju mi je pružio. On je jedinstveni karakter koji razumije što je potrebno za pobjedu i naučio sam strašno puno tijekom svih ovih godina od njega”, objavio je Murray.

“Svoje godine provedene s Andyjem uvijek ću pamtiti po dobrom. Radi se o velikom radniku, a naš je sport bolji zahvaljujući njemu. Želim mu sve najbolje u budućnosti”, kazao je Lendl.

OZNAKE: Andy Murray, tenis

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.