Murali graffiti umjetnika Kobre u svjetskim metropolama, čak i na vrhu planine

Screenshot YouTube

Brazilski graffiti umjetnik Carlos Eduardo Fernandes je srušio više rekorda svojim velikim djelima i muralima na zidovima zgrada, nebodera, skladišta i trgovačkih centara u brojnim svjetskim državama. Svoju umjetnost je čak predstavio na vrhu planine.

Eduardo Kobra želi da njegova djela budu dobro prihvaćena od građana. Veseli ga kad ljudi malo zastanu i promatraju njegov mural. Za svoju kreativnost inspiraciju crpi iz povijesti, svjetskih religija, svakodnevnih općeljudskih tema.

“Oslikavanje javnih mjesta je velika odgovornost, jer svatko to može vidjeti”, rekao je.

Neki murali nastaju na predlošku upečatljive fotografije. Slijedi pregled lokacije, određivanje mjera i više skica na papiru, tek tada kreće umjetnički graffiti rad. Zadnji rad je stvarao u svom studiju u gradu São Paulu. Petero djece različitih nacionalnosti nose zaštitne maske za lice i upozoravaju na globalnu opasnost od koronavirusa. Galerije iz Brazila i New Yorka su već osigurale prostor gdje će biti izložen njegov novi rad. Američki velegrad je njegov drugi dom, gdje je predstavio čak 18 velikih murala na raznim lokacijama.

Komentiraj