MRSIĆ O ŠEFU STRANKE “Bernardić je imao priliku pokazati liderstvo… Ali on je svaki put opalio autogol SDP-u”

hina

Jedan od istaknutijih SDP-ovaca Mirando Mrsić nema previše lijepih riječi za aktualnog predsjednika stranke Davora Bernardića.

“SDP ima predsjednika stranke, ali nema lidera. SDP ima predsjedništvo i savjete, ali nema političkog sadržaja i nema stavova o važnim državnim temama. I najgore od svega, SDP je vodeća oporbena stranka, a građanima ne nudi alternativu ovoj lošoj vlasti niti rješenja za probleme koji ih muče. Svima je jasno da stranka ima problem te pozivam aktualno rukovodstvo da u što kraćem roku provede raspravu s članstvom o stanju u SDP-u.”, rekao je Mrsić za 24 sata.

Smatrate li Davora Bernardića jedinim krivcem, da nije dorastao funkciji predsjednika najveće oporbene stranke?

“Prvenstveno trebate imati viziju i jasne ciljeve što želite promijeniti i što imate biračima za ponuditi ako dođete na vlast. Nažalost, Bernardić i ljudi s kojima se okružio nemaju ništa za ponuditi jer nisu dorasli izazovima s kojima su suočeni. Kao što je SDP bio primjer i uzor u demokratizaciji unutarstranačkih izbornih procesa, želim da SDP bude primjer i uzor odgovornog vođenja stranke – ispuni program koji si obećao članstvu i javnosti ili odstupi i priznaj da to ne možeš. I taj princip mora vrijediti od općinske organizacije do vrha stranke.”

Što konkretno vi zamjerate Davoru Bernardiću?

“Rekao prije ljeta i ostajem pri stavu da Davor Bernardić nije politički dorastao funkciji. Imao je priliku pokazati liderstvo u slučaju Ine, Agrokora, Barišića, koalicije HNS-HDZ, fašizacije društva… Ali on je svaki put opalio autogol SDP-u.”

Komentiraj