Mršić: “Nije bilo lako napustiti Hrvatsku, ali vrijedilo je doći na sjever Španjolske”

Hrvatski košarkaški trener Veljko Mršić, koji je ovaj mjesec produžio ugovor s Rio Breoganom, rekao je da ne žali što je prije 14 mjeseci napustio klupu reprezentacije Hrvatske kako bi vodio tog španjolskog prvoligaša.

“Naravno da to nije bila laka odluka, ali ne žalim zbog nje. Posebno ne sada, sa svime što doživljavam s ovom ekipom, navijačima i ljudima iz Luga”, izjavio je 51-godišnji Mršić u intervjuu novinama La Voz de Galicia objavljenom u ponedjeljak.

Mršić, koji je vodio Hrvatsku od svibnja 2019. do siječnja 2022., rekao je da je “vrijedilo doći” na sjever Španjolske.

“Dolazak u Rio Breogan bio je pun pogodak”, istaknuo je trener čija momčad drži 9. mjesto među 18 klubova u prvenstvu s omjerom 11 pobjeda i 12 poraza.

“Osim toga, moj ciklus u hrvatskoj reprezentaciji bližio se kraju. Bio sam već tri godine izbornik, a jedini veliki turnir koji mi je nedostajao s reprezentacijom bilo je ovo zadnje Europsko prvenstvo, koje je osvojila Španjolska”, dodao je.

Rio Breogan je 8. ožujka izvijestio da će Mršić voditi ekipu dodatnih godinu dana, do ljeta 2024.

“Glavni cilj mi je ekipu učiniti boljom nego što jest. Ovo što mi Rio Breogan nudi nije lako pronaći u današnjoj europskoj košarci: ozbiljnost, dobru organizaciju i publiku koja na svakoj utakmici ispuni dvoranu. Uz to se osjećam voljenim i cijenjenim, kako od ljudi iz kluba, tako i onih izvan njega. A to je također važno”, rekao je.

Mršić, koji kaže da je španjolska liga najbolja u Europi, doveo je iz Cibone 23-godišnjeg hrvatskog reprezentativca Tonija Nakića u lipnju 2022.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner