MRŠIĆ: “Bili smo momčad kad se lomilo”

Hrvatski košarkaši slavili su sa 69-59 na gostovanju u Nizozemskoj i tako došli do druge pobjede u skupini D kvalifikacija za EuroBasket 2021. i s maksimalnim učinkom zasjeli na prvo mjesto, a izbornik Veljko Mršić bio je zadovoljan izvedbom svoje momčadi, pogotovo u obrani.

“Bila je teška utakmica u kojoj su Nizozemci od početka do kraja igrali vrlo čvrsto i tvrdo, s puno samopouzdanja nakon pobjede u Turskoj. No, u prijelomnim trenucima smo bili momčad, čak i onda kad nam nije išlo u napadu. U obrani smo veći dio utakmice bili jako dobri. Mislim da Nizozemci u posljednjih pet minuta nisu vidjeli obruč, koliko smo dobro igrali u obrani. Čestitam igračima na tome kako su odigrali, kako su predstavili našu momčad i našu državu”, izjavio je Mršić na konferenciji za novinare.

Pavle Marčinković je pobjedi Hrvatske u Almereu doprinio sa osam koševa, četiri skoka i četiri osvojene lopte, a nakon dvoboja je istaknuo momčadski aspekt pobjede koja je Hrvatsku dovela na korak do plasmana na EuroBasket.

“Ova skupina igrača može napraviti mnogo, kad igra ovako, kad postoji zajedništvo. Ovu je pobjedu ostvarila momčad. Tako trebamo igrati”, poručio je Marčinković.

Komentiraj