Čelnica stranke GLAS Anka Mrak Taritaš komentirala je u srijedu aktualne političke događaje.

O usvajanju proračuna za 2019. godinu kaže: “Kad formirate koaliciju pod uvjetima trgovine i ucjenjivanja, nema stabilnije koalicije”. Dodaje kako je HNS-ova prijetnja da će napustiti koaliciju zbog Zakona o udžbenicima – igrokaz.

Za sličan sukob zbog zakona o udomiteljstvu rekla je da je to kvazisukob. Mrak Taritaš kaže kako se takve stvari uvijek lome na najslabijima, ovoga puta to su djeca. “Dosad je samo jedan istospolni par predao zahtjev za udomljavanje djece, što se sad bojimo da će ih biti tri? Bojimo se da će djeca imati priliku za normalno djetinjstvo?”, upitala je.

“Tresla se brda, rodio se miš”, tim je riječima komentirala odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da su Martina Dalić i Zdravko Marić povrijedili načela obnašanja javne dužnosti. Ne čude ju, dodaje, napadi predsjednice na Vladu. “‘Previše ulazi u posao premijera, pa se može iščitati njezina želja za preuzimanje HDZ-a i Vlade”, rekla je šefica GLAS-a za Dnevnik.hr.

Smatra da je između Pantovčaka i Banskih dvora ponor koji se više ne može premostiti. Ističe da će se predsjednicu pamtiti po ‘istrčavanju na nogometni teren, fotografija u drsu, zajedničkog javljanja s Modrićevim roditeljima na dodjeli Zlatne lopte i potpunoj estradizaciji institucije’.

“Imam malo grč u želucu i već strah kad bilo tko dobiva neku nagradu da će Predsjednica istrčati. Pa sjetite se kad je istračala na pozornicu HNK-a i uzela buket cvijeća koji nije bio njoj namijenjen. To nije predsjednica kakvu bih htjela zemlji u kojoj živim”, poručila je.

Komentiraj