Motorola Solutions osigurala vodeći TETRA sustav za hrvatsku nacionalnu energetsku tvrtku HEP

Autor:

Motorola Solutions

Tvrtka Motorola Solutions isporučila je hrvatskoj energetskoj tvrtki HEP vlastitu novu generaciju sustava DIMETRA X Core TETRA. Nacionalna distributivna tvrtka HEP – Operator distribucijskog sustava (HEP-ODS) najveći je korisnik novog TETRA sustava u Hrvatskoj. Motorola Solutions stavila je ovu novu tehnologiju u primjenu u suradnji sa svojim lokalnim partnerom, tvrtkom Micro-Link.

Prenosimo dio priopćenja za medije: 

“U okviru smjernica ovog zahtjevnog i izazovnoga projekta, 15 godina stara i zastarjela TETRA infrastruktura bivšeg dobavljača zamijenjena je bez ikakvih prekida u kritičnoj komunikaciji. Kako bi se osigurala neometana komunikacija tijekom migracije na novi sustav Motorola Solutions koji radi na drugoj frekvenciji, iskusni tim stručnjaka iz tvrtki Motorola Solutions i Micro-Link kreirao je napredni sustav interkonekcije između starog i novog TETRA sustava.

Nakon migracije na novi sustav, Motorola Solutions DIMETRA X Core povezuje terenske stručnjake HEP-ODS-a, koji sada mogu komunicirati pouzdano i učinkovito s dispečerskim centrima, kao i drugim tehničkim stručnjacima na terenu. To omogućuje minimizaciju prekida u distribucijskoj mreži kako bi HEP-ovi distribucijski klijenti bili zadovoljni kvalitetom isporučene usluge. Kako bi osigurali funkcioniranje TETRA sustava uz dostupnost 24/7, isporuka uključuje ugovor o obavljanju usluge kojim se omogućuje HEP-ODS-u pristup timovima tehničke podrške, kao i resursima za utvrđivanje nepravilnosti u radu sustava i održavanje.

Nova TETRA mreža sastoji se od 19 lokacija koje su opremljene sa MTS2 i MTS4 TETRA baznim stanicama, zemljopisno pokrivajući oko četvrtinu teritorija Hrvatske.

Na području pokrivanja, Motorola Solutions DIMETRA X Core sustav omogućuje individualnu i grupnu komunikaciju push-to-talk, kao i razmjenu poruka i podataka u svrhu kvalitetnije suradnje, dinamičko upravljanje timovima za koordinirani i hitni odgovor u kritičnim situacijama, praćenje lokacije i snimanje govora.

Kako je pokrivenost u novom TETRA sustavu bolja od planiranog, HEP-ODS dobio je dodatnu fleksibilnost i učinkovitost u procesu integracije novih lokacija u SCADA sustav putem TETRA mreže.

TETRA sustav dolazi u kombinaciji s TRACES rješenjem Motorola Solutionsa za TETRA mrežnu optimizaciju. TRACES prati pokrivenost mreže i rad HEP-ODS TETRA sustava te osigurava potpunu vidljivost u stvarnom vremenu. Jezgra novog DIMETRA X Core sustav je softverski definirana kako bi se povećala učinkovitost i smanjili operativni troškovi sustava te osigurale poboljšane značajke kibernetske sigurnosti. Sustav je dizajniran tako da osigurava visokopouzdane performanse za budućnost“, piše u objavi.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.