Moskva optužena za ‘otmicu’ 34 djece iz Hersona

Autor:

epa10290092 Volunteers of the 'World Foundation for Ukraine' inspect a former Russian military fortification at the northern Kherson region, 06 November 2022. The city of Kherson on the Black Sea coast was seized by Russia in the first month after its invasion of Ukraine on 24 February. Now it appears that Russia might be about to give up at least part of it as it prepares defensive lines for the winter.  EPA/HANNIBAL HANSCHKE

EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Moskva je optužena za “prisilnu deportaciju” djece iz okupiranih dijelova južne regije Herson. Slične optužbe upućivane su na Rusiju tijekom rata, a pojavila su se izvješća o prisilnom premještanju ljudi iz okupiranih područja u Rusiju.

Jaroslav Janušević, načelnik regionalne vojne uprave Herson, rekao je da je 34 djece “oteto” iz sela u Mirni. Tvrdio je da su odvedeni u ruski grad Anapa.

U izjavi, g. Janušević je rekao: “Ruski osvajači nastavljaju s prisilnom deportacijom naše djece iz regije Herson. Okupatori su oteli 34 djece iz sela Preobraženka okruga Mirna, odvedeni su u ruski grad Anapa”, prenosi Sky.

“Ovo je izvijestila čelnica vojne uprave naselja Myrna Valentina Holovata.

“Roditeljima je obećano da će djeca biti vraćena do kraja ovog tjedna, no onda je boravak produžen za još tjedan dana.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.