Mokri i skliski kolnici, jak vjetar otežava promet

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Promet je pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog jakog vjetra dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. I II. skupna vozila).

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; Krčki most; Paški most; most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Osobna vozila na GP Bajakovo na ulaz čekaju oko sat vremena, a teretna vozila na GP Slavonski Šamac između jednog i dva sata. Teretna vozila na izlaz ba GP Bregana čekaju d jednog sata, a na GP Tovarnik više od dva sata.

Komentiraj