EPA/Rodrigo Jimenez

Modrić ponuđen i Tottenhamu?

Engleski nogometni prvoligaš Tottenham odbio je u petak komentirati informaciju da su agenti Luke Modrića nakon Svjetskog prvenstva ponudili svog klijenta i tom klubu, a ne samo Interu.

U petak je više talijanskih medija, pozivajući se na televiziju BeIn Sports, izvijestilo da je kapetan hrvatske reprezentacije bio ljetos ponuđen i Tottenhamu, no londonski klub nije bio zainteresiran.

U Realu ljuti na agente Luke Modrića

“Nikada ne komentiramo glasine”, rekao je Tottenhamov glasnogovornik Simon Felstein za Hinu. Tottenham ovog ljeta nije prodavao niti kupovao igrače. Modrić je od 2008. do 2012. godine igrao za taj klub, odakle je prešao u Real Madrid.

U utorak je španjolska radijska postaja Cadena SER izvijestila da europski prvak Real Madrid razmišlja o podnošenju tužbe protiv zastupnika Luke Modrića jer su ga ponudili Interu i još jednom drugom klubu u trenutku dok je imao valjani ugovor na još dvije godine.

“U Realu su jako ljuti na agente Luke Modrića jer imaju saznanja da su oni ponudili Modrića Interu i još jednom europskom klubu prve razine. Klub ozbiljno razmišlja pokrenuti pravni postupak protiv predstavnika hrvatskog nogometaša jer su nudili igrača s važećim ugovorom Real Madridu iza leđa”, izvijestila je Cadena SER. Nije navela ime drugog kluba kojem su navodno ponudili Luku Modrića.

Glasnogovornik Reala rekao je Hini da ne zna ništa o mogućoj tužbi protiv zastupnika.

Modrićev zastupnik Vlado Lemić nije bio dostupan za komentar, kao niti njegov partner Predrag Mijatović i talijanski agent Giuseppe Riso. Talijanske novine La Gazetta dello Sport izvijestile su ranije da su njih trojica posredovala u pregovorima Modrića i Intera.

Modrić se u petak pripremao za gostovanje u Gironi, gdje Real Madrid u nedjelju igra prvenstvenu utakmicu. Na vijest da su ga agenti nudili Tottenhamu, glasnogovornik Reala je rekao: “Ne odgovaramo na gluposti. Kao što je sam Luka rekao ‘to je najveća glupost na svijetu'”.

Te je riječi navodno uputio Modrić ovoga tjedna preko Instagrama, nakon što se pojavila informacija da se on sam ponudio Interu. Medijski komentatori u Madridu smatraju da su ga agenti nudili kako bi mu Real dao financijski bolji ugovor.

Modrić je 2016. potpisao ugovor s Realom koji istječe 2020. godine. Real je poručio da hrvatski kapetan može otići jedino ako netko uplati odštetu od 750 milijuna eura, koliko je navedeno u njegovom ugovoru, no da Modrić niti ne razmišlja o odlasku jer je sretan na Santiago Bernabéu.

Publika ga je pljeskom i ovacijama pozdravila u nedjelju protiv Getafea, u prvom kolu španjolskog prvenstva.

Inter nije poslao ponudu, a prošlog tjedna je završio prijelazni rok u Italiji, prije toga i u Engleskoj.

Real tužio Inter

Klub iz Madrida je FIFA-i, krovnoj nogometnoj organizaciji, tužio Inter tvrdeći da je povrijedio njen pravilnik nagovarajući igrača da raskine važeći ugovor. Inter je FIFA-i odgovorio da nije kontaktirao s Modrićem te da nema temelja za tužbu.

Predsjednik španjolske lige Javier Tebas rekao je u intervjuu španjolskim novinama ABC kako je Inter smicalicama, na nedopušteni način, htio dovesti Modrića. Klub iz Milana je poručio da će pokrenuti sudski postupak protiv njega zbog tih riječi.

Modrić je u Madridu počeo svoju šestu sezonu. S Realom je osvojio četiri naslova prvaka svijeta, bio je uvršten u najbolju momčad Lige prvaka, osvojio je nagradu za najboljeg veznog igrača španjolske lige, a prošli mjesec je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva.

U ponedjeljak je uvršten među tri kandidata za najboljeg igrača Europe, u izboru UEFA-e.

Komentiraj