Duds iz Velike Britanije

U klubu Močvara, u sklopu programa Postpunkeraj nedjeljom, nastupit će tri benda: Duds iz Velike Britanije, Marauder iz Italije i Parnepar iz Zagreba.

Šarolik kolaž zvukova koji dostavljaju ovih čak sedmero likova iz Manchestera, odnosno Duds, prošaran je jakim utjecajem britanske Messthetics škole postpunka, ponajviše bendova koji su bili dio kultnog manchesterskog labela Factory Records te elementima no wavea i najdementnijih trenutaka jednih Wire i Devo. Prvo ozbiljnije izdanje im je prošlogodišnji LP izdan za Castle Face records, label koji vode članovi Thee Oh Sees, na kojeg su zabili 12 pjesama nafilanih atonalnim čačkanjem i razlomljenim ritmovima u samo dvadesetak minuta trajanja, taman koliko im u prosjeku traju setovi. Kako je bend u punom naponu snage, svima kojima puls podivlja na domaće Trobecove Krušne Peći i novije bendove Rank Xerox i Useless Eaters, savjetujemo da ne provedu nedjelju kljucajući uz neki prosječan film ili u kandžama društvenih mreža.

Marauder, bend koji čine tri ili četiri (?) mistične djevojke naoružane ritam mašinom, basom i sintovima deru minimalistički synth/post punk koji dosta podsjeća na rani New Order i all girl bendove Kleenex i Liliput. Kroz par godina postojanja nakupile su pozamašan broj izdanja, a na ovoj turneji promoviraju friški LP na Bruit Direct Disques.

Ono što su njegovali Šlagvort na kraju, nastavljaju Parnepar, a to je jugoslavenski novovalni punk oslikan na kompilacijama Artistička Radna Akcija i Paket Aranžman. Na bandcampu su nam darežljivo servirali demo s 4 stvari, a na proljeće im je u planu snimiti LP.

www.mochvara.hr

Komentiraj