Mobilna igra FarmVille ukida se posljednjeg dana ove godine

Unsplash/Thom Holmes

Dostupnost mobilne igre FarmVille će se ukinuti na kraju ove godine, istovremeno kada će tvrtka Adobe ukinuti internetsku potporu za program Flash Player, piše engadget.com.

Kompanija Zynga je najavila kako popularna igra simulacije farme, koja je bila dostupna kao aplikacija, više neće biti na izboru igračima diljem svijeta. FarmVille je izdan 2009. godine i ubrzo stječe veliku popularnost. Rekord je oboren početkom 2010. godine, kada se više od 80 milijuna ljudi zabavljalo s “digitalnim poljoprivrednim aktivnostima” na mjesečnoj razini. Aktivnih dnevnih korisnika je bilo oko 30 milijuna.

Nakon velikog rekorda, popularnost postupno i polako pada. Zynga se nakon odluke oko prestanka pružanja potpore za Flash Player odlučila za prekid, nažalost još uvijek brojnih igrača.

“Svjesni smo da su mnogi od vas s nama od samih početaka, pomažući u stvaranju nevjerojatne globalne zajednice igrača tijekom godina, koji su uživali u ovoj igri jednako kao i mi. Na tome vam zahvaljujemo”, piše u službenoj objavi. 

Igra će biti dostupna za vjerne korisnike do 31. prosinca 2020. godine.

Komentiraj