Mladić koji je usmrtio osječkog glumca Aleksandra Bogdanovića nepravomoćno osuđen na sedam i pol godina zatvora

Branislav Smiljanić, koji je u prosincu prošle godine u Osijeku na zebri bez vozačke dozvole pregazio glumca Aleksandra Bogdanovića, u petak je nepravomoćno osuđen na sedam i pol godina zatvora i pet godina zabrane upravljanja vozilom, javljaju 24sata.

Branislav Smiljanić (23) u četvrtak je na osječkom Županijskom sudu priznao optužbe.

Tužiteljstvo je Smiljanića teretilo da je 21. prosinca 2019. u Osijeku izazvao prometnu nesreću, iako je bio svjestan da nema potrebno znanje i vještine, a niti važeću vozačku dozvolu te da uslijed toga može ugroziti druge sudionike u prometu.

Optužen je da je osobni automobil vozio brzinom od oko 64 kilometra na sat, što je 14 kilometara brže od ograničenja na tom dijelu ceste te da dolaskom do raskrižja s kolnikom Vijenca Ivana Meštrovića, prednjim dijelom vozila udario 45-godišnjeg Bogdanovića, koji je u prelazio preko vidno obilježenog pješačkog prijelaza.

Potom se udaljio s mjesta nesreće, bez da je ozlijeđenom Bogdanoviću pružio pomoć i bez da je obavijestio Hitnu pomoć ili policiju.

Glumac Bogdanović je u nesreći zadobio višestruke teške tjelesne ozljede od kojih je, unatoč intenzivnom liječenju, umro 25. prosinca 2019. u KBC Osijek.

Mladić koji je usmrtio osječkog glumca Aleksandra Bogdanovića priznao krivnju, molio za oprost

Komentiraj