Mladi reprezentativac Slovačke stigao na Drosinu

Nakon što je Istru 1961 napustio trener Gonzalo Garcia te igrači Luka Marin, Kristijan Kopljar, Dario Marešić, Reda Boultam, Abdallahi Mahmoud i Einar Galilea predstavljeno je i prvo pojačanje za novu sezonu. Riječ je o mladom reprezentativcu Slovačke Sebastianu Nebyli koji u Pulu stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s DAC-om. Centrali veznjak je sa zeleno-žutima dogovorio suradnju do 2026. godine.

– Veoma sam sretan i zahvalan na ovoj prilici, da mogu igrati u klubu kao što je Istra. Obišao sam grad i prostorije kluba te mislim da ću ovdje uživati i lijepo živjeti. Moj cilj je pomoći ekipi, pridonijeti kako god mogu da bismo ostvarili i uspješniju sezonu od prethodne, poručio je Sebastian za službene stranice novog kluba.

Nybela je u omladinskim kategorijama bio član Lokomotiv i Spartak Trnave, a od 2018. do 2020. je bio u engleskom West Hamu. Prve profesionalne korake je potom napravio u DAC-u gdje je ukupno zabilježio 63 nastupa u kojima je zabio sedam golova, dodavši tome i tri asistencije. Prošao je sve mlađe kategorije Slovačke, a za U21 vrstu je u 15 nastupa upisao dva zgodika. U ožujku ove godine je u prijateljskim utakmicama sa Slovenijom i Bugarskom nosio i kapetansku vrpcu.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner