Mještani ogorčeni: U cijelom gradu su imali samo jednu jedinu bankovnu poslovnicu, a sada i nju gase

Autor:

11.08.2019., Vis - Panoramski pogled na grad Vis pruza se s vijugave cestice iznad grada koja vodi do sredista otoka, a proteze se i do Komize.  Photo: Filip Kos/PIXSELL

Filip Kos/PIXSELL

Grad Vis, sa svojih nešto više od 1900 stanovnika, ostaje bez bankarske usluge. Jedina poslovnica OTP banke, nekoć Splitske, smještena na adresi Obala Svetog Jurja 34, u srcu grada, s radom prestaje 28. listopada.

Posljednjeg dana kada će banka na primati klijente, djelatnici će raditi do 12 sati.

“Cijeli otok je u nekadašnjoj Splitskoj banci… I mirovinu i ono što mi djeca uplaćuju, jer primam mizeriju od penzije, mi je bilo u toj banci. Dođem dolje do mojih lijepih cura u banku, sve mi one ispišu, ne vidim više ni ona slova… I sad oni to gase, zatvaraju. Rekli su da ću moći novac podići na bankomatu. Ma nije to u redu. Puno je nas starijih ljudi, nismo ni naučeni na bankomat”, požalio se stariji Višanin Slobodnoj Dalmaciji.

I premda svi razumiju uvjete modernog poslovanja i tržišta s kojim su svi povezani na nekakav način, te online ugovaranje kredita, plaćanje računa i inih bankarskih usluga, svakodnevno svjedoče činjenici kako na otocima, a posebice udaljenijima poput Visa, pretežito živi starija populacija koja baš i nije vična suvremenim tehnologijama.

Višani koji će trebati transakcijske usluge te banke, morat će do 10 kilometara udaljene Komiže.

OZNAKE: otp banka, vis

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.