MITO OD ĐORĐA VULETIĆA? Uhićen zagrebački tužitelj

Dugogodišnji zagrebački tužitelj, zamjenik Općinske državne odvjetnice u Zagrebu, F. Č., uhićen je zbog sumnje da je primio mito od Đorđa Vuletića, nedavno uhićenog u akciji “Tebra” kojom je razotkriven palež više automobila u Zagrebu i serija prijetnji. Informaciju je prvi objavio Jutarnji list.

Vuletić je tužitelju navodno dao tri tisuće eura mita kako bi odbacio kaznenu prijavu protiv Tomislava Sablje, koji je okrivljen kao vođa skupine čiji je član bio i Vuletić. Policija je protiv F. Č. podnijela kaznenu prijavu zbog primanja mita te je u tijeku prvo ispitivanje u sjedištu USKOK-a.

Ovaj zagrebački tužitelj i prije više godina već je bio kažnjen zbog problema u svom radu. Naime, Državnoodvjetničko vijeće ga je 2005. kaznilo oduzimanjem trećine plaće na pet mjeseci i trogodišnjom zabranom napredovanja jer je neuredno obavlja dužnost u više predmeta.

Odluku o stegovnoj odgovornosti F. Č. DOV je donio nakon što je okrivljeni priznao da je neuredno obnašao državnoodvjetničku dužnost, među ostalim, tako što nije na vrijeme poduzimao neke radnje u dodijeljenim mu predmetima ili to nije učinio na vrijeme. Teretilo ga se da je neuredno obnašao dužnost u sedam predmeta, od kojih su šest pala u zastaru zbog njegovih propusta.

Sada je, kako sumnja policija, izravno povezan sa zločinačkom grupom koja je prokrijumčarila oko 15 tona marihuane i podmetnula više požara pod automobile u Zagrebu.

Među zapaljenim automobilima bilo je i vozilo Krešimira Antolića, bivšeg policajca i aktualnog Dinamovog direktora sigurnosti, a planiran je i napad na bivšeg predsjednika uprave tog kluba Igora Kodžomana.

Komentiraj