MIRO KOVAČ “Pobijedit ću na izborima za predsjednika HDZ-a”

Autor:

Zagreb, 03.11.2016. - Sjednica Odbora za vanjsku politiku. Na fotografiji predsjednik Odbora Miro Kovaè daje izjavu medijima nakon sjednice. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

hina

Bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova Miro Kovač u RTL-u Danas je komentirao današnju izjavu Milorada Pupovca, ali i najavio kandidaturu za šefa HDZ-a. Kovač je prije nekoliko dana rekao da SDSS nema što raditi u vladajućoj koaliciji ako se Pupovac ne ispriča za uspoređivanje Hrvatske s NDH.

“Ja sam govorio svojedobno o povlačenju te izjave, to se, meni se čini, nije dogodilo. Ja sam razočaran, sablažen, nezadovoljan. Očekivao sam da će gospodin Pupovac reći da je pogriješio, da mu ne pada na pamet uspoređivati Hrvatsku s NDH, da ne dijeli razmišljanje Aleksandra Vučića. Iskreno govoreći, sada pod ovakvim dojmom, da sam predsjednik HDZ-a Pupovcu bih se zahvalio, a stranačkim tijelima predložio da se raskine dogovor s SDSS-om. Ovo je maltretiranje hrvatske javnosti”, rekao je Kovač za RTL

Dodao je da pripadnike srpske manjine, kao i pripadnike drugih manjina, treba maksimalno štititi, ali da “dobivati lekcije da su Hrvatska i NDH isto nema smisla”.

“Ova situacija nema nikakve veze s unutarstranačkim izborima u HDZ-u. Kad budu izbori bit će kandidata, neka ih bude što više, to je dobro za demokraciju u HDZ-u. Gospodin Plenković neki je dan govorio da će biti kandidat i da će pobijediti. Ja sad kažem da ću biti kandidat i ja ću pobijediti. No to sada nije tema, sada nije vrijeme za to. Sad je tema gospodin Pupovac koji nije povezan s nikakvim izborima u HDZ-u”, poručio je Kovač.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.