Mirela Holy: “Zna nam se činiti da HDZ ima ljigave poruke, ali zna svoje biračko tijelo”

Mirela Holy gostovala je u utorak u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirala kampanju za lokalne izbore.

Govoreći o troškovima kampanje i iznosima koje su kandidati prijavili DIP-u, Holy kaže da često postoje i skriveni troškovi u kampanji te da se ne prijavljuju sve stvari koje su se tijekom kampanje potrošile. “Kad govorimo o marketinškom oglašavanju, koje se svodi na plakate, na televizijske spotove, letke i slično, pokazuju jako veliki pad učinkovitosti i to što netko potroši puno novca na kampanju ne znači da će imati i dobar rezultat na samim izborima”, rekla je Mirela Holy.

Nije sigurna ni da je Vesni Škare Ožbolt donijelo prednost to što je u kampanju krenula bitno ranije nego drugi kandidati. Nekada je, smatra, dobro krenuti i predstaviti se na vrijeme, no ako to predugo traje može izazvati prezasićenost.

Govoreći o izborima za gradonačelnika Zagreba, Mirela Holy je rekla da kanali oglašavanja jako ovise i o kandidatu i o njegovu biračkom tijelu. “Ja bih rekla da HDZ, neki put nam se zna činiti da imaju ljigave poruke, jako dobro zna svoje biračko tijelo. Znaju im se obraćati i koriste školske primjere dobre kampanje. Nema revolucionarnih rješenja, ali se pokazuje dobro poznavanje biračkog tijela”, rekla je.

“Nije ista stvar kad ste iz opcije Možemo! ili iz HDZ-a i SDP-a i da provodite unificirane kampanje, to znači da se uvijek možete prilagođavati svom biračkom tijelu i da uspijete u emocionalnom i kognitivnom smislu motivirati svoje birače i da na kraju krajeva zaokruže vašu opciju”, dodala je.

Kad je u pitanju velika potpora koju uživa Tomislav Tomašević, kao glavni favorit za ulazak u drugi krug, smatra da je riječ o dobroj situaciji. “Mada, može utjecati na izlaznost biračkog tijela tog kandidata i ne bi se prvi put dogodilo da ankete daju veliku prednost lijevom kandidatu, što onda može prouzročiti izlazak velikog dijela desnih birača. Ja bih rekla da prema svim anketama Tomašević ima toliko veliku prednost da mu to daje jasne šanse za ulazak u drugi krug”, istaknula je Mirela Holy.

Komentirala je i istup Vesne Škare Ožbolt, koja je rekla da je pokrenula privatnu tužbu protiv Davora Filipovića, kazavši da njegov stožer plasira laž da ona nakon izbora namjerava koalirati s Tomaševićem. “Vidi se da je gospođa Škare Ožbolt jako uzrujana, ja bih rekla opravdano, jer joj sigurno takva komunikacija nanosi štetu. Tu se vidi strateško komuniciranje HDZ-a, jer oni vide tko je njima stvarna opasnost za ulazak u drugi krug. Jako često kandidati griješe i fokusiraju se na dijametralno suprotnu političku opciju. To nikad nije dobra opcija, jer kad se pokušavate svidjeti svima, ne svidite se nikome. Vidi se da postoji podudarnost između Škare Ožbolt i Filipovića, njima nije stvarna opasnost glasačko tijelo, njima su opasnost drugi desni kandidati”, zaključila je Mirela Holy.

Komentiraj