Ministarstvo zdravstva u dvije godine isplatilo 4,7 mil. kn susjedu i bivšem poslovnom partneru obitelji Kujundžić

Ministarstvo zdravstva u posljednje je dvije godine isplatilo 4,7 milijuna kuna prvom susjedu i nekadašnjem poslovnom partneru obitelji Kujundžić, otkriva Telegram.

Tvrtka Smart Medical d.o.o. Nevena Mrkše, osnovana početkom prosinca 2016., manje od dva mjeseca nakon što je Kujundžić stupio na dužnost, do milijunskih je isplata došla za mandata ministra Kujundžića, u 2018. i 2019. godini. Tvrtka se bavi trgovinom farmaceutskih proizvoda i zastupnik je njemačkog proizvođača uređaja za endoskopiju, a gotovo odmah po osnivanju, započela je unosnu suradnju s državom.

Samo u 2018. godini iz proračuna je preko Ministarstva zdravstva tvrtka Nevena Mrkše dobila 1.125.653 kuna, što je činilo više od 50 posto ukupnih prihoda tvrtke, dok je u 2019. dobila znatno više, 3.556.047 kuna.

Ukupni prihodi tvrtke u 2019. godini još nisu objavljeni.

Prema službenim podacima, Smart Medical je preko Ministarstva nabavljao proizvode bolnicama u vlasništvu države: KB Dubrava, KBC Split, KBC Osijek, KB Merkur, KBC Rijeka i KBC Sestre Milosrdnice.

Mrkša je prije toga imao tvrtku koja se bavila iznajmljivanjem plovila.

S obitelji Kujundžić Mrkšu veže višegodišnje poznanstvo i brojni poslovi s nekretninama, ali i ranije optužbe za pogodovanje.

 

 

 

Komentiraj