Ministar Piletić nakon napada u Ivancu izjavio da sustav sigurnosti u centrima za socijalnu skrb funkcionira

Autor:

Zagreb, 6.12.2022.- Sveèana dodjela stipendija humanitarne akcije “Korak u život” koju 15. godinu organizira Rotary Club Zagreb Kaptol. Humanitarna akcija "Korak u život" pokrenuta je 2008. na inicijativu Rotary kluba Zagreb Kaptol s ciljem osiguravanja visokog obrazovanja mladim ljudima bez odgovarajuæe roditeljske skrbi. Na slici ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletiæ. 
foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ ua

foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ ua

Ministar socijalne politike Marin Piletić osudio je u utorak napad u Centru za socijalnu skrb Ivanec istaknuvši kako u njemu nitko nije stradao te se pokazalo da sigurnosni sustav u centrima za socijalnu skrb funkcionira.

“Cilj je stručnih radnika u centrima osigurati sigurnost svih, ponajprije djece. Obzirom da se radilo o o žurnoj mjeri izdvajanja došlo je do incidenta koji najoštrije osuđujemo”, izjavio je Piletić u Pitomači, gdje je sudjelovao na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Četrdesetogodišnji muškarac u utorak je u prostore Centra za socijalnu skrb u Ivancu bacio zapaljivu staklenu bocu i pobjegao s mjesta događaja, no policija ga je ubrzo uhitila.

Pritom nisu probijene sigurnosne barijere u centru te sustav sigurnosti funkcionira, poručio je Piletić podsjetivši da u svim centrima za socijalnu skrb postoji pojačan sustav sigurnosti od 2019. godine.

Nasilni događaj osudila je Hrvatska komora socijalnih radnika koja očekuje reakciju nadležnih tijela.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.