Ministar Grlić Radman ‘obmanom’ nazvao Milanovićevu izjavu: “Ne govori istinu”

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman dao je u nedjelju izjavu za medije, u kojoj se osvrnuo na današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića.

“Danas je sv. Ante kojeg moja obitelj otkad znam za sebe obilježavamo kao imendan oca. Moja obitelj je zgranuta izjavama predsjednika Zorana Milanovića na račun mog oca i obitelji što je nečuveno i skanadalozno, ispod svakog dobrog ukusa i mjere. Osobito s obzirom na činjenicu da je moj otac poznat kao veliki domoljub i dobročinitelj”, rekao je Gordan Grlić Radman-

Dodao je da je, kad je saznao na ovaj ‘hušački napad’ na njega i njegovu obitelj dobio podršku iz sinjskog kraja, odakle potječe Milanović. “Ponosan sam na sve što je moj otac radio i nema smisla, ne bih se upuštao u raspravu oko mojih roditelja. Mogu samo reći da sam ponosan na časnu ulogu moga oca otkad znam za sebe. Ne znam zašto se spominjalo ime Gordan. Moj otac je 1958. bio vatreni navijač Dinama i dao mi je ime po njihovom vrataru. Ne znam po kome je g. Milanović dobio ime, bila je praksa u nekim mjestima, možda je njegovo otac navijao za Partizan ili Zvezdu iako je Zoran narodsko ime. Ali ja znam po kome sam dobio ime i ponosan sam na to”, poručio je ministar vanjskih poslova.

Na konstataciju da se predsjednik osvrnuo na njegovu izjavu da Hrvati u komunizmu nisu bili slobodni, Radman je rekao: “U vrijeme bivše države svako spominjanje imena Hrvat uključivalo je opasnost, niste smjeli pjevati domoljube pjesme. Milicija me 1975./76. na proslavi Nove godine proganjala jer smo pjevali “Vilu Velebita” i “Marjane, Marjane”, ja sam bio gimnazijalac. Trojica su tad bila uhićena, nas dvojica smo uspjeli ponbjeći.”

Dodao je da je Milanović noću donio lex Perković kako bi zaštitio izručenje onih ljudi koji su radili u Udbi ili tajnoj policiji koja je ubijala hrvatske domoljube širom svijeta.

O Milanovićevoj izjavi da u završnoj deklaraciji neke zemlje žele izbaciti spominjanje Daytona kao i tri konstitutivna naroda, Radman je odgovorio: “To je čista obmana, ta izjava nema nikakvog uporišta.” Milanović je istaknuo da je prije tjedan dana upozorio Vladu na tu deklaraciju, da se ne spominje konstitutivnost i da Vlada nije reagirala. Radman je poručio da Milanović ne govori istinu. “Imamo sve podatke, svu dokumentaciju”, zaključio je.

Komentiraj