Ministar Fuchs: “U školama ostaju maske i mjerenje temperature, niži razredi bez ‘balončića'”

Autor:

26.08.2021., Zagreb - Nakon sjednice Vlade ministar obrazovanja Radovan Fuchs dao izjavu okupljenim novinarima.
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u četvrtak je, nakon sjednice Vlad, novinarima govorio o epidemiološkim mjerama na početku nove školske godine.

Rekao je da hrvatska djeca, u prosjeku, prošle godine na nastavi fizički nisu bila samo et tjedana, što je među najboljima u Europi. Bolja je bila Švedska.

“Djeca u nižim razredima neće biti u balončićima cijelo vrijeme, moći se se miješati. Relaksirat ćemo izbornu nastavu, vjeroučitelji će moći ići od razreda do razreda. Stariji učenici će moći koristiti kabinete”, rekao je Fuchs.

Dodao je da će sportski timovi moći biti sastavljeni od učenika iz različitih razreda. Dvorane, kaže, ostaju zatvorene za rekreativne sportove, a vraćaju se roditeljski sastanci ‘uživo’.

Mjerenje temperature na ulazima u škole ostaje, a preporučuje se nošenje zaštitnih maski i u razredima.

Praksa koju učenici obavljaju po tvrtkama se ponovno dozvoljava, kao i praksa u školama.

Ministar Fuchs još je jednom apelirao na učitelje i nastavnike da se cijepe, podsjeća da ih je cijepljeno manje od 50 posto. “Nitko neće dobiti otkaz jer se nije cijepio”, poručio je.

Naveo je da rade sve da pomognu učenicima, koji kažu da se osjećaju anksiozno i depresivno, što je uvjetovano čak i kad su malo boravili izvan škole.

“Nije jednostavno testirati nastavnike prije dolaska na posao, imamo i škole koje su izvan središta. Puno bolje bi bilo kad bi se cijepili”, zaključio je ministar obrazovanja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.