Ministar Božinović potvrdio 25. slučaj zaraze koronavirusom ‘Ono što je napravio je najodgovornije što je mogao napraviti’

Načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, za RTL Danas je komentirao situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj.

Ministar je potvrdio 25. slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

“Mogu potvrditi. Upravo smo dobili vijest u Nacionalnom stožeru. Prema informacijama koje sam dobio, radi se o mladom čovjeku koji je došao iz Italije i sam se prijavio”, kazao je ministar, pohvalivši pacijenta za odgovorno ponašanje.

“Ono što je napravio je najodgovornije što je mogao napraviti. Mislim da se odmah prijavio čak i graničnoj policiji, odmah je otišao tamo i bio je smješten u nekoj izolacijskoj jedinici. To je ono što mi pokušavamo poslati poruku odgovornosti. Takav čovjek, a sigurno negdje ima i takvih koji se vrate, a ne kažu gdje su bili, iz krajeva koji su žarište krize ili kažu da nisu došli odavde nego odnekud drugdje jer misle da će lakše proći granične kontrole, to su neodgovorni ljudi”, poručio je Božinović.

Ministar je otkrio da policija provodi istraživanja o širenju lažnih vijesti.

“Uvjeren sam da će policija biti i u tome efikasna. Poanta je u tome da građani moraju znati da u cijeloj ovoj situaciji, a traje to već više od mjesec dana, nema niti jedne informacije koja je relevantna da im nije rečena u trenutku kada je bila poznata i nama”, izjavio je ministar.

Naglasio je da nema niti jedne informacije koju vlasti kriju od građana.

“To bi bilo i kontraproduktivno i neodgovorno i ne pada nam to napamet”, odlučno je odgovorio ministar.

 

Komentiraj