Ministar Beroš stao u obranu osobe koja je upozorila na tešku situaciju u KB Dubrava

zdravstva Vili Beroš u objavi na Facebooku stao je u obranu osobe koja je napisala pismo u kojem upozorava na tešku situaciju u KB Dubrava.

“Ne podržavam javnu hajku na osobu koja je u javnost iznijela probleme u KB Dubrava. Svaki konstruktivno iznesen komentar ako je utemeljen ili istinit, pa i javno, je dobrodošao jer time postajemo još bolji u onome što radimo. Trebamo se usmjeriti na rješenja i djelovati na temelju rezultata zdravstveno-inspekcijskog nadzora”, napisao je Beroš.

Ravnatelj KB-a Dubrava izv. prof. dr. sc. Srećko Marušić jutros je za Index istaknuo da se u KB-u Dubrava ne provodi nikakav progon, a posebno se, navodi on, ne progone osobe koje ukazuju na moguće nepravilnosti.

“Kolegica koja je pisala pismo na njega se i potpisala tako da je njen identitet poznat i ne provodi se nikakva istraga. Nakon što smo zaprimili pismo u kojem kolegica ukazuje na nepravilnosti, zatražili smo provođenje nadzora od Povjerenstva za unutarnji nadzor KB Dubrava. Svrha nadzora nije progon nad kolegicom već utvrđivanje i otklanjanje mogućih nepravilnosti u radu Primarnog respiratorno-intenzivističkog centra. Autorici pisma nitko nije prijetio i odbacujemo bilo kakvu mogućnost otkaza”, istaknuo je ravnatelj Marušić za Index.

 

Komentiraj