Milorad Pupovac o zabrani ‘ZDS’: “To je civilizacijsko pitanje za sve političke aktere u Hrvatskoj”

Autor:

15.05.2021., Petrova gora - Srpsko narodno vijece polaganjem vijenaca i paljenjem svijeca u podnozju spomen obiljezja na Petrovoj gori odalo je pocast partizanskim borcima i narodu Korduna koji je krenuo u proboj obruca 1942..  Saborski zastupnik i predsjednik SNV-a Milorad Pupovac. 
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u utorak da je donošenje izmjena Kaznenog zakona za zabranu ustaškog znakovlja i pozdrava “Za dom spremni” civilizacijsko pitanje za sve političke aktere u Hrvatskoj, ali ono ne bi trebalo biti predmet uvjetovanja, već razgovora.

“Donošenje izmjena Kaznenog zakona civilizacijsko je pitanje za sve političke aktere u Hrvatskoj, kako bi se riješili nasljeđa Drugog svjetskog rata, posebice posljedica ustaške vladavine od 1941. do 1945. godine”, izjavio je Pupovac uoči obilježavanja Dana antifašističke borbe u Brezovici.

Na pitanje hoće li SDSS donošenjem izmjena Kaznenog zakona uvjetovati podršku Vladi, Pupovac je u Brezovici kazao “da se tu ne bi trebao nitko nikome ništa uslovljavati”.

“Možemo samo razgovarati o tome kako to napraviti”, kazao je.

Izvijestio je kako je predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus za petak sazvao novi sastanak na kojem će se raspravljati daljnji koraci u pravcu rješenja pitanja ustaškog pozdrava “Za dom spremni”, dodavši da se dorađuje finalna verzija prijedloga izmjena Kaznenog zakona.

Pupovac je pozdravio to što je Vlada organizator središnje proslave Dana antifašističke borbe u Brezovici istaknuvši da je to veoma značajna stvar.

“Važna je stvar da se obilježavanja Dana antifašističke borbe i odlaska na značajna mjesta bilo pobjeda, bilo stradanja antifašista u Hrvatskoj, nije više stvar nevladinih organizacija, nego da to preuzme Vlada”, istaknuo je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.