Milorad Batinić i i 200 članova ivanečkog HNS-a napustilo stranku

Bivši saborski zastupnik i potpredsjednik Sabora, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, istupio je iz HNS-a, zajedno s još dvjestotinjak članova.

Među članovima koji su napustili HNS su i oba Batinićeva zamjenika, predsjednica gradskog vijeća, svih šest vijećnika iz redova HNS-a, te 25 od ukupno 30 predsjednika mjesnih odbora.

“HNS napuštamo duboko razočarani politikom središnjice u kojoj su osobni interesi pojedinih članova ispred interesa stranke, gdje stranačka tijela gotovo uopće ne funkcioniraju, gdje nema komunikacije vrha stranke s članovima i gdje su sve prepoznatljive politike HNS-a dokinute. S takvim HNS-om, koji je umjesto programskog i tehnomenadžerskog rada, u fokus svojega djelovanja stavio unosna radna mjesta, sinekure, osobne interese i klijentelizam, više se ne možemo poistovjetiti. To nije stranka u koju smo ušli”, navodi se u priopćenju za javnosti kojeg potpisuju Branko Putarek i Milorad Batinić.

U priopćenju Predraga Štromara optužuju za svojevoljnu odluku o nastavku koalicije s HDZ-om, neuspjeh na parlamentarnim izborima i uhljebljivanje četiri podobna člana HNS-a na funkcijama u državi i državnim tvrtkama. Prizivaju i Alena Leverića, ao bivšeg predsjednika županijskog HNS-a, da je Batinića spriječio u predstavaljnju programa, odnosno da namjerno nije htio sazvati sjednicu Predsjedništva. I kod toga kao glavni razlog navode Batinićev pokušaj borbe protiv klijentelizma u stranci.

“Istaknuli smo kandidata za predsjednika HNS-a iz Ivanca, kao osobu koja ima osobnu karizmu, ugled, iskustvo i posve jasan program konsolidiranja i vođenja stranke”, navode u priopćenju za Milorada Batinića te na kraju poručuju da će svi svoj rad nastaviti kao nezavisni.

Komentiraj