MILINA ‘Nema nikakve potrebe za dodatnim aktiviranjem vojske’

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u razgovoru za RTL je komentirao situaciju na granici i potencijalnu migrantsku krizu.

‘’Svi pratimo intenzivno sve što se događa, razmjenjujemo podatke, nije došlo do masovnog priljeva migranata. Fokusirani smo na pomoć grčkim kolegama, naših je 19 kolega u raznim operacijama’’, izjavio je Milina.

Otkrio je i kako će u Frontexu biti održan sastanak na kojem će se zatražiti dodatna sredstva.

‘’Učinkovito šititmo granice, na hrvatskoj granici je ukupno 6.500 graničnih policajaca. Imamo i integrirani model u koji su uključeni svi rodovi hrvatske policije i ostvarujemo rekordne rezultate. Fokusirani smo na krijumčarenje osoba i na kriminalne mreže te svakodnevno spašavamo migrante koji se nađu u pogibeljnim situacijama’’, naglasio je Milina, dodavši da, kad god dođe do nekontroliranog priljeva i reakcije policije, dolazi i do sukoba, kao što je nasilje na grčko-turskoj granici.

‘’Hrvatska policija je učinkovito rješavala situacije pokušaja proboja većeg broja osoba, i u suradnji sa susjednim policijama, a bitno je da one poduzmu mjere prevencije’’, zaključio glavni ravnatelj policije.

Komentiraj