Miletić prozvao Plenkovića i Tomaševića zbog navijača u Grčkoj, spomenuo i Zambiju: “Vratite naše dečke kući”

Autor:

30.10.2023., Zagreb - Na konferenciji za medije Kluba zastupnika Mosta odrzanoj u Saboru o temi „Nepravda prema hrvatskim gradjanima – navijacima – zatocenima u grckim zatvorima“ govorio je zastupnik Marin Miletic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić prozvao je u ponedjeljak premijera Andreja Plenkovića što niti jednom nije primio roditelje navijača Dinama koji se skoro tri mjeseca nalaze u grčkim zatvorima poručivši vladajućima da učine sve i vrate navijače u Hrvatsku.

“Katastrofalan je odnos premijera Andreja Plenkovića prema hrvatskim građanima jer se niti jednom nije udostojio primiti roditelje djece koja su po grčkim zatvorima”, rekao je Miletić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Podsjetio je da su 8. kolovoza uhićeni Dinamovi navijači nakon što je u uoči utakmice AEK-Dinamo u Ateni ubijen jedan domaći navijač te se sada njih 105 nalaze u grčkim zatvorima.

Smatra kako Plenković time pokazuje da “bira” koji mu građani donose neku dobit na izborima i za koga će se založiti a, kako zna da i među navijačima nema puno, onda se njima ne pomaže.

Drži kako premijer ne bi tu trebao imati “dvostruka mjerila” te bi trebao učiniti sve što može da pruži svu pravnu pomoć naših građanima, a mogućim zakonskim rješenjima na razini EU ih “dovuče u Hrvatsku”. Nakon toga neka se tim navijačima sudi u našoj zemlji za ono što su se zakonski ogriješili.

Miletić je kazao i kako DNA analize i službena policijska izviješća pokazuju da niti jedan član BBB-a nije odgovoran za ubojstvo navijača AEK-a. Stoga, nema niti jednog razloga na Dinamovi navijači budu ijedan dan duže u Ateni.

Katastrofalnim je ocijenio i odnos zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je, kako je kazao, angažirao sve diplomatske veze da se vrate naši građani iz Zambije, a s druge strane nije se založio za uhićene pripadnike BBB u grčkim zatvorima.

Miletić je upozorio i da se među uhićenim navijačima nalaze i djeca od 18 godina, ima ih koji imaju dijabetes ili druge bolesti i trebaju redovite lijekove.

“Apeliram na odgovorne i vladajuće da učine sve što mogu i naše dečke vrate kući. Vratite naše dečke kući, a onda ovdje za bilo koji prijestup ili prekršajno djelo – neka odgovaraju. Vratite našu djecu doma”, poručio je.

Nepojmljivim drži činjenicu kako nitko od grčkih navijača nije uhićen i zatvoren, već samo Dinamovi navijači.

Komentarajući činjenicu da je Hrvatska  jedna od 14 zemalja koje su glasale protiv UN-ove rezolucije kojom se poziva na humanitarno primirje u Gazi, Miletić, koji je nedavno bio u Izraelu, smatra kako naša javnost nije upoznata s terorom i masakrom koji se u Izraelu dogodio nad civilima, a koji je uzrok vojne akcije u Gazi.

Poručio je kako je stav saborskog kluba Mosta i njegov osobni da je u toj Rezoluciji trebalo biti navedeno da se osuđuju zločini terorističke organizacije Hamas i zatraženo od da puste otete nedužne civile – onda ne bi bio problem dignuti ruku za tu Rezoluciju.

“U ovoj dimenziji gdje se ne spominju teroristi, ni zločini nad Izraelcima, gdje se ne spominje niti vraćanje civila – mi bi bili barem suzdržani”, rekao je.

Marin Miletić se oglasio iz Izraela: “Išli bi mi i u Gazu, ali tamo sada nije moguće ući”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.