MILANOVIĆ: “Srednji prst mi ne znači ništa, može biti i duhovit i vulgaran”

Hrvatski predjednik Zoran Milanović u petak je u Zemuniku sudjelovao na svečanosti dodjele letačkog znaka pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) kadetima 24. naraštaja vojnih pilota.

Milanović nije želio komentirati potez bivše predsjednice, Kolinde Grabar Kitarović, koja u jeku reakcija na izjavu Miroslava Škore da bi silovane žene s obiteljima trebale razgovarati o pobačaju, objavila fotografiju s ispruženim srednjim prstom, poručivši da je “prošlo vrijeme kad je žena čekala što će ‘baja’ reći”.

“Jako dobro znate kakvi su moji stavovi, kampanja je i ja ne mogu govoriti, jer uvijek nekome dižem ili spuštam akcije. Znate moje stavove o tim pitanjima, pravo na izbore je kompleksno, žena je ta koju se pita. Poštujem konzervativne stavove, ali se s njima ne slažem”, rekao je novinarima Milanović.

Dodao je da svojim komentarom nikome ne želi davati potporu. Ističe da će se o tme opet govoriti kad završi kampanja. “Ovo je razdoblje u kojemu ja moram biti suzdržan, nakon izbora idu konzultacije, očekivat ćete da budem neutralan, a ja se na ovaj način čuvam za to”, objasnio je Milanović.

Na pitanje što kaže na činjenicu da je baš srednji prst postao simbol reakcije, predsjednik je rekao: “Srednji prst mi ne znači ništa, može biti i duhovit i vulgaran.”

Svoj komentar dao je i o porastu broja novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. Ističe da ne viidi kako bi to moglo utjecati na održavanje izbora. Milanović kaže da podržava ublažavanje i ukidanje rigoroznih mjera.

“Bojim se da povratka nema, i ne možemo se vraćati na raniju vrstu zatvaranja, to je bila reakcija straha, reakcija na novo, prijeteće, sad znamo koliko je to opasno i vodit ćemo se time da se mora zaštititi starije i kronično bolesne, a to smo znali i ranije”, zaključio je Milanović.

Komentiraj