Milanović: “Ovi ljudi ne mogu biti taoci niti ovisni o tome kakvu ćemo donaciju dobiti”

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjelovao je u četvrtak na obilježavanju 32. obljetnice osnutka specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga u Delnicama.

“Vaša postrojba je elitna, u teškom i nezahvalnom vojničkom poslu ovo je vjerojatno najteža. Vjerojatno neobično promatraču sa strane zvuči kada satnik dobije pet slobodnih dana za nagradu. U civilnom životu to se podrazumijeva ili se radi od kuće, no odabir ovog posla govori sve o ljudima koji su ga odabrali”, rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na poziciju elitnih postrojbi unutar državnog proračuna. “Ovi ljudi, s obzirom na to koje zadaće imaju i vrijednosti duhovne i materijalne koje brane i riskiraju svoj život, ne mogu biti taoci niti ovisni o tome kakvu ćemo donaciju dobiti. Sredstva koja imaju na raspolaganju ovakve postrojbe nisu strateška ni najskuplja. To je tema za Sabor, politiku i odluku o prioritetima. Još jednom moj duboki respekt prema svim onima koji su odabrali ovaj posao”, dodao je predsjednik.

Istaknuo je da će se zalagati koliko bude mogao i osjećao potrebnim da se oni koji su bitni tretiraju na poseban način jer su elita, da nemaju poseban status u smislu da se zakon zaobilazi jer se zakon može mijenjati. “Vaš zadatak je obrana Hrvatske, njezina teritorija, stanovništva, političkog poretka i Ustava. Sve drugo je tu kao neki dodatak jelima, tu su međunarodni savezi u kojima sudjelujemo, ali Hrvatska je prije svega”, poručio je, prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner