Milanović iskoristio boravak u New Yorku za susret s američkim Hrvatima, evo što im je poručio

Autor:

Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Uoči obraćanja Općoj skupštini UN-a, predsjednik Zoran Milanović svoj boravak u New York-u iskoristio je i za susret s američkim Hrvatima koji žive u tom gradu, ali i diljem istočne obale, priopćio je u srijedu Ured predsjednika RH.

Zoran Milanović se prilikom susreta osvrnuo na događanja u Europi i svijetu. Naglasio je kako je zemljoj koja je “mala” kao Hrvatska, potreban “blago sebičan pristup” koji ipak, kako je rekao, drži i do “imperativa ljudskosti”.

“Svijet u kojemu živimo, pa i Europa, nije idealan. Vrlo često nam se kao uzor nameću stvari koje su loše, preživljeno i nisu nikad ni valjale. Zagovaram i zagovarat ću u nacionalnoj politici jedan blago sebičan pristup s obzirom da je Hrvatska mala zemlja, držeći se pri tome imperativa ljudskosti, ali prvenstveno vodeći računa o tome što je dobro za nas, rekao je predsjednik.

Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Upozorio je i kako “ne treba nasjedati na velike ideje i revolucionarne projekte” te je citirao prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana. “Ne smijemo nasjedati na velike ideje i revolucionarne projekte, od toga nema ništa. I kako je govorio prvi hrvatski Predsjednik, mi smo mali, ali ne beznačajan narod, a velikim idejama neka se bave oni koji imaju vremena”.

Predsjednik Milanović u UN-u najavio važne korake u zaštiti mora

Nama je dobro tamo gdje jesmo, ustvrdio je između ostalog predsjednik Milanović na prijemu za hrvatske iseljenike u New Yorku. Kao i prethodnih dana u Kanadi, predsjednik Republike je i američkim Hrvatima poručio kako Hrvatska danas ne treba njihov novac. “Ne želimo ni razmišljati da bi se ikad opet našli u situaciji da bi nam to bilo potrebno”, rekao je Milanović.

Podsjećajući kako Hrvatskoj, osim njenih iseljenika, nitko nije pomagao i da je kroz sve prošla sama, predsjednik Milanović je zaključio: “Neprijatelje nemamo niti ih tražimo, imamo saveznike”.

“Ali, Hrvatska je jedina zemlja u Europi koja je sve morala ostvariti sama. I danas se držimo, Hrvatska ide naprijed”, zaključio je.

Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.