MILANOVIĆ: “Bolje da vam ne kažem svoje mišljenje o samoizolaciji i kako se ona provodi”

Predsjednik Zoran Milanović u petak je komentirao mogućnost odgode izbora, kao i povećan broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

Predsjednik kaže da je na početku priče o raspisivanju izbora rekao da bi bilo bolje da se oni održe u nekom drugom terminu, ali da je prestao to govoriti kad je shvatio da svi žele da to bude na ljeto.

“Naknadna pamet jako je lijepa, ali ostavljaš tragove”, rekao je Milanović i dodao da on bez inicijative premijera ne može ništa učiniti po pitanju odgode izbora, ali i da je pitanje i bi li mogao išta napraviti, sve i da se pojavi inicijativa premijera.

Na pitanje zabrinjava li ga povećanje broja oboljelih od koronavirusa, činjenice da se Nacionalni stožer sve više politizira i da mu se ne vjeruje, predsjednik je rekao da si i on sam ta pitanja postavlja, ali da nema odgovora.

“Kopkaju me neke stvari, ali raspisao sam izbore, oni bi trebali biti 5. srpnja i to je to”, rekao je Milanović, kako prenosi N1.

Predsjednik je komentirao i teniski turnir u Zadru, na kojemu je zaraženo nekoliko tenisača, uključujući i vodećeg igrača svijeta, Novaka Đokovića.

“Jučer smo bili na CNN-u ujutro glavna vijest, ali ne po dobru. To je program koji gledaju gosti na koje smo možda računali, a sad neće biti ništa od toga. Razumijem tu potrebu da se malo promovira destinacija, možda se pogriješilo u tome, da je Dimitrov to rekao par sati kasnije, ne bi bilo ovakve buke. Razumijem motive koji su to radili, da nije došlo do ovoga, rekli bi da je bila sjajna predstava i turnir”, rekao je Milanović.

Dodao je da će za godinu dana sve ovo biti prošlost i da će stvari krenuti normalnim tokom, a mi ćemo, ističe, do kraja života iz ovoga izvlačiti pozke i zaključke.

Na novinarsko pitanje treba li premijer Andrej Plenković ići u samoizolaciju zbog kontakata sa zaraženim tenisačima u Zadru, Milanović kaže: “Dogodilo se to u Zadru i otvorilo se pitanje samoizolacije. Bolje da vam ne kažem svoje mišljenje o samoizolaciji i kako se ona provodi. Problem Plenkovića je što su i Merkel i kanadski premijer bili u samoizolaciji u potpuno istim okolnostima i sad ga prozivaju”.

Smatra da je ponovno zatvaranje, kako smo imali u ožujku i travnju, nemoguće ponovno provesti. “Jasan je mortalitet, ali bez panike. Nema nikad razloga za paniku. Izbori su za tjedan dana i vidjet ćemo”, rekao je Milanović.

Komentiraj