NASTAVLJENI PREGOVORI: MIHALINEC: “Sve ono što smo izvojevali štrajkom neće se dirati”

Autor:

29.11.2019., Zagreb - Konferencija za medije Sindikata hrvatskih ucitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim skolama Hrvatske na temu strajka u osnovnim i srednjim skolama. predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim skolama Hrvatske Branimir Mihalinec Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava nastavljeni su pregovori između Vlade i predstavnika sindikata.

Vlada je sindikatima ponudila da ne raste osnovica u lipnju i listopadu 2+2, nego da to dobiju u siječnju 2021.

Ponudili su im da se o božićnici raspravlja najesen, a da zasad ostane ista, 1500 kn. Prema ponudi Vlade, regresi bi im ostali, možda kroz CRO karticu. Jubilarne nagrade također bi im ostale.

Sindikati će tu ponudu sada predstaviti svojim tijelima, ali nema većih negodovanja zbog ponude.

Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja rekao je kako se radi o zanimljivoj ponudi, a jedino Sindikat zdravstva želi znati što će biti s dugovima i zaostacima prekovremenih.

Sastanak će se ponovno održati idući tjedan.

Čelnik Sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec rekao je nakon sastanka da ne bi govorio o štrajku dok ne vide kako će proći obje vezane ponude.

Upitan što je Vlada ponudila, kazao je da je razumljivo da, ako ponuda bude prihvatljiva njihovim članovima vezano uz dodatak TKU, pitanje koeficijenta i dodataka u obrazovanju će biti stavljeno ad acta zauvijek.

“Koeficijenti će se podizati temeljno sporazumu, neće se ići na izmjene sporazuma i ukidanje povećanja koeficijenata i dodataka u odgoju i obrazovanju. To je vezano uz Temeljni kolektivni ugovor”, rekao je Mihalinec i potvrdio da se ono što su izvojevali štrajkom neće dirati, prenosi N1.

Rekao je da je na stolu pitanje zajedničko svim javnim i državnim službama i sindikati obrazovanja će dijeliti sudbinu svih zaposlenih u javnim službama onako kako oni odliuče sukladno novoj zanimljivoj ponudi Vlade

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.