Meštrovićeva izložba oborila rekorde posjećenosti! ‘Ovome se nitko nije nadao’

Autor:

09.11.2023., Zagreb - U Klovicevim dvorima u tijeku su pripreme za otvorenje velike retrospektive hrvatskog kipara i arhitekta Ivana Mestrovica. Postav buduce izlozbe.
 Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

U zagrebačkoj galeriji Klovićevi dvori već dva mjeseca moguće je vidjeti retrospektivu djela Ivana Maštrovića. Radi se o dosad najvećoj izložbi njegovih radova, posuđenih iz domaćih i stranih ustanova te privatnih zbirki. Više od 200 skulptura za ovu je prigodu stiglo iz New Yorka, Londona i Ljubljane. Ovih dana oboren je rekord posjećenosti.

Ispred Klovićevih dvora u Zagrebu stvaraju se ogromne gužve. Iako je izložba povodom 140. godišnjice Meštrovićeva rođenja otvorena već dva mjeseca, mnogi građani čekali su posljednji čas za posjet izložbi.

U Klovićevim dvorima i službeno je pao rekord – ovdje je prošlo nešto više od 80 000 posjetitelja, navodi Dnevnik RTL-a.

Autorica izložbe Petra Vugrinec iznenađena  je tako velikim interesom.

‘Očekivali smo dobru posjetu, ali ovom se zaista nitko nije nadao da ćemo u zadnja dva tjedna imati redove‘, rekla je.

Oboren je rekord posjećenosti, a Vugrinec kaže da oni to uspoređuju sa izložbom drevne Kine koja je bila 1984. godine. “Meštrović je očigledno točka na kojoj se sve to ponovilo”, kazala je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.