MEDVED: “Neka Hrvatska Srbiji bude uzor, to je moja poruka njima”

 

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao je nakon službenog dijela proslave Oluje Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja, a obiteljima poginulih, umrlih i nestalih u Domovinskom ratu poslao je poruku ohrabrenja.

“25. obljetnicu nažalost nismo mogli obilježiti kao ranije, morali smo voditi računa o zaštiti zdravlja ljudi, prilagodili smo se. Proslava je prošla dostojanstveno, program je proveden na najbolji mogući način. Posebno me raduje da je u ime branitelja i stradalnika jako kvalitetan govor održao general Ante Gotovina koji je uputio snažne poruke, ali sva obraćanja bila su usmjerena prema perspektivi. Pokazuje se da smo kao društvo svi na istom tragu, da želimo zemlju na temeljima pravednosti, socijalne uključivosti, povijesne istine i uvažavanja. To me raduje, što je bila cijela Vlada”, rekao je Medved za N1.

Dodao je da su poruke upućene iz Knina poruke kakve treba hrvatsko društvo. “Posebno me raduje da svi s opitmizmom kročimo u budućnost. Iako su na snazi ove mjere ograničavanja okupljanja, preko 30 gradova i općina organiziralo je obilježavanje ovog dana i u cijeloj RH su te obljetnice organizirane vodeći računa o zaštiti zdravlja ljudi”, poručio je Medved.

Istaknuo je da su danas iz Knina poslane poruke jedinstva, jedinstvenog pristupa prema svim otvorenim pitanjima i “da se zajedno usmjerimo na rješavanje bitnih pitanja”.

“Navikli smo svake godine na poruke koje dolaze iz Srbije, ali neka im Republika Hrvatska bude uzor, to je moja poruka njima”, komentirao je oštre poruke koje danas stižu iz Beograda.

Na kraju je istaknuo da i braniteljska populacija podržava dolazak potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u Knin.

Naglasio je da je pred nama vrijeme puno komemoracija. “Poziv je svakome od nas da uložimo dodatnu energiju u cilju da kroz dijalog i uvažavanje stvaramo atmosferu da se svim žrtvama, posebno civilnim, komemorira i odaje počast na odgovarajući način. Hrvatski branitelji ovih su mi dana poslali na tisuće poruka podrške, vide i prepoznaju smjer kojim ide vlada RH, detektiraju poruke Vlade i da su hrvatski branitelji itekako svjesni nužnosti uspostave ozračja u kojem se međusobno uvažavamo”, zaključio je ministar branitelja.

Komentiraj