Ostali sportovi
Decoration icon

Tokio

Međunarodni paraolimpijski odbor: Do početka Igara u Tokiju većina sportaša bit će cijepljeno

Autor:

Pixabay

Glasnogovornik Međunarodnog paraolimpijskog odbora (MPO) Craig Spence izjavio je kako su organizatori Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, koje bi se ovoga ljeta trebale održati u Tokiju, u mnogo boljoj poziciji sada nego ranije zbog pojave cjepiva protiv koronavirusa.

“Znam kako je u nekim zemljama već počelo cijepljenje, kako olimpijaca tako i paraolimpijaca, i zato će mnogo sportaša koji dođu na Igre biti cijepljeno i prije svečanosti otvaranja. Vidio sam kako su britanski paraolimpijci cijepljeni i to zato jer su prepoznati kao ranjiva skupina, a vidio sam i neke sportaše, mislim u Izraelu, koji su također cijepljeni. Poznato nam je kako je priličan broj paraolimpijaca i u drugim zemljama cijepljeno ili će biti cijepljeno u skoro vrijeme”, kazao je Spence.

Dosta sportaša, kao i čelnika njihovih nacionalnih olimpijskih odbora, kazalo je kako se ne žele cijepiti protiv koronavirusa preko reda, odnosno prije pripadnika ranjivih skupina.

Nedavno istraživanje pokazalo je kako je gotovo 80 posto Japanaca protiv održavanja Igara ovoga ljeta zbog porasta broja zaraženih osoba diljem svijeta.

“Mislim kako će pojava cjepiva donijeti promjenu u pristupu svih uključenih. Smatram kako je to bilo ono što nam je nedostajalo i kako smo u mnogo boljoj poziciji no što to javnost vjeruje. Sada je važno komunicirati svijetu kako nismo bili besposleni u posljednjih 10 mjeseci. Ustvari smo razvili jako dobar plan”, dodao je Spence.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.