Međunarodna mreža poslovnih žena održala panel ‘Budi lider(ica)’

Autor:

Međunarodna mreža poslovnih žena

Međunarodna mreža poslovnih žena i Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora održali su panel diskusiju pod nazivom ‘Budi lider(ica)’ koja je privukla preko 80 žena i muškaraca u predivnom prostoru Matise lounge bara.

Na panelu su svoja mišljenja stavove razmijenile žena koje već dulji niz godina vode svoje tvrtke. Za Doroteu Effenberger, direktorica tvrtke Tahograf d.o.o. je “važno razvijati sebe kao osobu i da to nikada ne prestaje, a onda i kao lidera”. Naglasila da je 10 % talent, a 90 % rad na sebi i svojim vještinama. Ivna Medić iz odvjetničkog društva Kallay i partnera je istaknula kako “žene očekuju da se njihov rad primijeti od strane nadređenih, a trebale bi biti proaktivne i zauzeti se za sebe”.

Dijana Veturelli iz Vettureli d.o.o. je imala potpuno drugačije iskustvo u svojoj karijeri u kojoj nikada nije imala osjećaj nejednakosti zato što je žena. Zalaže se za tvrtke bez lidera koje će biti agilnije i koje će počivati na odgovornosti timova i osobnoj odgovornosti zaposlenih.

Gordana Matković iz Educamixa, centra za razvoj ljudskih potencijala je naglasila da “svaki lider mora imati integritet, autentičnost i poštenje, jer njemu ljudi vjeruju. Lider je vizionar, netko tko inspirira i vodi. No, što se tiče liderskih vještina i žene i muškarci trebaju iste setove vještina“.

Marija Tranjanac, zaposlena u ICC uslužnom servisu je priznala “da je njoj lakše raditi za ženama, jer se bolje razumijemo”. Njen najveći uzor je majka koja ju je potaknula da i sam otvori svoju tvrtku i bila joj podrška.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.