Mediji su je prozvali prvom damom u regiji. Krase je elegancija i poseban stil

Autor:

28.02.2024., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U sarajevskoj Vijecnici veceras je odrzan prijem clanova Predsjednistva BiH Zeljka Komsica i Denisa Becirovica povodom 1. ozujka, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Armin Durgut/PIXSELL

Mirela Bećirović, supruga člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića, ovih se dana definitivno okrunila titulom najelegantnije prve dame u regiji. Taj epitet dodijelili su joj neki hrvatski mediji, a oni u BiH objeručke prihvatili.

Bećirovićeva supruga i ranije se na državnim proslavama skupa sa Sabinom Komšić, suprugom Željka Komšića, isticala profinjenim i elegantnim kombinacijama, a posebno je zablistala na prijemu održanom povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u sarajevskoj Gradskoj vijećnici.

Nosila je elegantnu crnu haljinu s velikim bijelim detaljem na desnom ramenu, koji je dizajniran kao niz ruža koje su se protezale od sredine dekoltea do zapešća.

Mirela Bećirović u javnosti se ne pojavljuje često, a kad to učini, plijeni pozornost javnosti, ističu tamošnji mediji. Posebnu pažnju privukla je na prošlogodišnjem crvenom tepihu Sarajevo film festivala na kojem je zablistala poput filmske dive.

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Mirela Bećirović rodom je iz Tuzle, a kaže kako se još navikava na život u Sarajevu. Samozatajna je majka dvoje djece, a  na pitanje po čemu bi htjela ostati zapamćena, odgovara:

“Želim da me pamte kao odgovornu i skromnu osobu koja je prepoznatljiva po ljudskim i pozitivnim gestama. Posebno mi je stalo da, koliko to mogu, emitiram i neke pozitivne vibracije u našem društvu. Nama generalno promatrajući nedostaje malo više optimizma i pozitivnih vijesti.”

Ističe i kako za dobar stil nije neophodno imati skupe komade odjeće.

“Svakako poštujem slobodu medija, i ne krijem ni sama koliko moji odjevni komadi koštaju. U mom ormaru se nalaze komadi high street brendova koji su dostupni svima i koje oblačim i na prijemima kao i u privatno vrijeme”, kazala je Mirela Bećirović u intervjuu za list Azra.

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.