Medak: “Šokirani smo Klubom, vrijeme je za oštrije poteze”

Ugostitelji su šokirani svjedočanstvima iz Kluba Dragana Kovačevića: usred lockdowna, kad su svi lokali bili zatvoreni, političari posjećuju ilegalni klub utjecajnog biznismena, dok istodobno zagovaraju karantenu i epidemiološke mjere. Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak u razgovoru za rtl.hr kazao je kako su ugostitelji šokirani svime što su vidjeli, te naglasio kako je “vrijeme za oštrije poteze”.

“Tražimo pravni put da otvorimo klubove, upravo sam zvao odvjetnika da nam ponudi zakonsku regulativu. Nećemo se pridržavati mjera, razmaka, bit ćemo otvoreni za sve članove klubova. I svi ćemo raditi kao klubovi, samo da kroz zakonsku regulativu vidimo kako je to moguće izvesti”, kazao je i dodao: “Vidjet ćemo kroz pravni put kako reagirati na ilegalno zatvaranje.”

“Svima u Udruzi nam je šok to što smo vidjeli. Mi nećemo imati brojače novca, nemamo novca za brojače novca. I kad smo kod toga, kako je moguće da nitko tko je bio tamo nije vidio brojač novca i zapitao se čemu to služi? Slijedom logike, vodimo se u tom smjeru”, kazao nam je Medak.

Frustriran je time što su vlasnicima klubova uvedene nove regulative, što ih se tretira “kao državne neprijatelje broj jedan”, što su ilegalno zatvoreni, a kad rade moraju raditi sa smanjenim kapacitetom, i konstantno su na udaru novih standarda.

“Pitanje je dana kad će gosti nositi maske i kad će nam uvesti dodatne regulative, kad će nas prisiliti da kupujemo nove uređaje. Došli smo do situacije kad nas nitko ne šljivi ni pet posto”, kazao je Medak i nastavio: “Sve zemlje smanjile su PDV da se sačuva investicija, kako bi se utjecaj korone smanjio, ali u Hrvatskoj to ne ide zbog straha za proračun. Ministar Zdravko Marić nam daje neka obećanja, ali ništa se ne pomiče. Zato ćemo krenuti u pravnu bitku.”

Medak je kazao kako je zbog epidemioloških mjera koje je Stožer civilne zaštite nametnuo klubovima ugrožen opstanak oko 20.000 ugostitelja.

Komentiraj