Meat Loaf glumio je u filmovima “Klub boraca” i “Spice World”, njegova iskustva su neprocjenjiva

Glazbenik Meat Loaf preminuo je u 74. godini i iako je njegov album „Bat Out Of Hell” jedan od najprodavanijih rock albuma ikada, njegova prvotna namjera bila je postati glumac te je glumački debi imao u kultnom filmu „The Rocky Horror Picture Show“ iz 1975. godine. U svojoj kolekciji Meat Loaf ima i uloge u dva filma „Klub boraca“ Davida Finchera i „Spice World“ o grupi Spice Girls. Njegove priče o ta dva filma iznimno su zanimljive.

Film „Klub boraca“ snimljen je 1999. godine a u njemu glavne uloge imaju Edward Norton, Brad Pitt i Helena Bonham Carter. Meat Loaf glumio je Roberta „Boba“ Paulsona, bivšeg bodibildera koji je obolio od raka testisa uslijed pretjeranog korištenja steroida.  No, on nije samo glumio u filmu, već je pomagao Davidu Fincheru pri režiji. Evo kako je on to opisao u intervjuu 2016. godine.

„Cijelo vrijeme snimanja filma sjedio sam blizu Finchera, iza njega, kako bi pratio snimanje i vidio ono što on vidi. Nakon četiri ili pet mjeseci snimanja, tijekom pauze za ručak, Fincher je došao do mene i rekao ‘Želim da mi pomogneš u izboru scena koje bi koristio u filmu’. Bio sam iznenađen. Moja prva reakcija bila je ‘Ne mogu ja to’ na što mi je on rekao ‘Da, možeš. Cijelo vrijeme sjediš iza mene, pomogni mi odabrati one najbolje“, ispričao je Meat Loaf i objasnio što je tada uslijedilo. „U prosjeku je 44 puta snimao jednu te istu scenu. Mi bi pogledali sve njih a on bi me pitao ‘Koja ti se naviše sviđa?’ a ja bi mu rekao ’24 ili 26′. On bi tada rekao ‘Slažem se s tobom, 26’“.

Jednako je zanimljiva i priča kako je Meat Loaf 1997. godine dobio ulogu u filmu „Spice World“ u kojem je glumi Dennisa, vozača autobusa kojim djevojke iz grupe Spice Girls putuju od nastupa do nastupa. Vozača autobusa, prema prvoj verziji, trebao je glumiti poznati britanski boksač Frank Bruno ali je on napustio projekt par dana prije početka snimanja i to zato jer nisu ispunili želju njegovom sinu da se fotografira s članicama grupe Spice Girls. U to vrijeme Meat Loaf je razgovarao s ljudima iz kompanije Virgin i rekao „Snimate film ‘Spice World’ i niste me angažirali?“ na što su mu odgovorili „Vjerojatno te možemo ubaciti u film“.

Meat Loaf im je rekao „Sjediti ću u vašem uredu cijelo popodne i čekati na vašu odluku“. Nekoliko sati kasnije ponudili su mu ulogu. No, tada je Meat Loaf rekao da se šalio i da nije mislio da će ga shvatiti ozbiljno.  „U redu je, šalio sam se. Moram ići u Njemačku“, rekao im je Meat Loaf ali mu je tada rečeno da ga producenti žele u filmu. „Kako god, završio sam na snimanju filma ‘Spice World’, moj dio sniman je tri dana“, kazao je Meat Loaf.

Komentiraj