EPA/CRISTOBAL HERRERA

Pucnjava na turniru videoigara u Floridi, najmanje 4 mrtvih

Na turniru videoigara u Jacksonvilleu, u američkoj saveznoj državi Floridi, u nedjelju je došlo do masovne pucnjave, javlja CNN.

Prema pisanju šerifovog ureda, više je žrtava. Lokalni mediji objavili su kako su četiri osobe poginule, dok je ih je 11 ranjeno.

Fox News je na Twitteru objavio da je jedna osoba osumnjičena za napad ubijena na mjestu napada, no nije poznato je li napadač djelovao sam.

Snimljen početak pucnjave

Turnir u video igrama koji se tamo održavao bio je prenošen uživo kada je odjeknulo nekoliko pucnjeva. Na snimci se mogu čuti pucnjevi i reakcija igrača.

Građanima je preporučeno da izbjegavaju to područje, jer nije sigurno. Do pucnjave je došlo u “game baru”, navodi na Twitteru CompLexity Gaming, jedna od ekipa koja je sudjelovala na natjecanju.

EA: Ovo je strašna situacija

Electronic Arts (EA), tvrtka za digitalnu i interaktivnu zabavu, koja je i proizvođač računalne igre Madden, te pokrovitelj turnira u Jacsonvilleu na Floridi oglasila se preko Twittera nakon pucnjave na turniru.

“Svjesni smo incidenta na pokroviteljskom turniru Madden Championship Series u Jacksonvilleu. Radimo zajedno s vlastima na prikupljanju činjenica u ovom trenutku. Ovo je strašna situacija i najdublje suosjećamo sa svima koji su se tamo našli”, poručili su iz EA.

Komentiraj