MARKOTIĆ: “Puno puta smo bili mali narod za velika djela, ‘ajmo to još jednom pokazati”

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’ Alemka Markotić u nedjelju je, na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite kazala kako je za očekivati da ljeto bude malo lakše, ali samo ako se budemo ponašali disciplinirano.

“Postigli smo dobre rezultate i u Zaraznoj i u državi i svugdje. Nemojte da opet imamo nove bolesnike u Zaraznoj. Odradimo prvu fazu popuštanja dobro, diciplinirano i promišljeno”, rekla je na početku Markotić.

“Moramo biti cijelo vrijeme ne u grču, ali oprezni, jer i jesen s više svojih aktivnosti može donijeti povećan broj bolesnika. Mjere koje smo usvojili trebamo shvatiti da ćemo ih morati puno dulje prakticirati, da je to važno za sve nas, za svakog od nas ponaosob, a na taj način štitimo svakog onog do sebe, svoju obitelj, prijatelje, sve oko nas”, istaknula je Markotić.

“Povremeno kažemo da smo mi mala zemlja za veliki odmor, pa i to će pomoći ako budemo discipliniriani. Mi smo puno puta u povijesti bili mali narod za velika djela, ‘ajmo to još jednom pokazati”, poručila je.

Komentiraj