Marko Filipović: “Rijeka je uvijek udarala ritam drugima i to će opet biti tako”

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović u petak je na konferenciji za medije najavio početak svoje pretkampanje pod sloganom “Nova snaga grada” s ciljem da Rijeka ostane slobodna i svoja, ali  s tendencijom bržeg rasta.

“Rijeka je odavno sinonim za toleranciju, otvorenost i slobodu, a moja je odgovornost, kao i odgovornost SDP-a, da ojačamo Rijeku i taj status slobodnog teritorija”, rekao je Filipović te dodao da će Rijeka na čelu s njim biti u sigurnim rukama.

Smatra da je vrijeme za novi smjer i smjenu generacija u razvoju Rijeke. “Za to je potrebna prava osoba. Ja sam mlad, zamjenik sam gradonačelnika i u kontaktu sam s ljudima. Znam što je dobro postavljeno, ali znam i što treba mijenjati u gradu”, rekao je i istaknuo da Rijeka mora ostati otvorena, slobodna i svoja.

Cilj mu je da Rijeka postane moderan sveučilišni grad za novo doba, otvoren, zelen i kreativan te urbana mediteranska prijestolnica. “Rijeka je uvijek udarala ritam drugima i to će opet biti tako”, naglasio je.

Kao prioritet svog programa SDP-ov kandidat za gradonačelnika ističe jačanje gospodarstva kroz pametne strateške odluke, inovativnu industriju i promišljena ulaganja čime će se poboljšati životni standard. “Gradit će se novi vrtići, bit će više ulaganja u poduzetništvo, kulturu, sport, zdravstvo, tehnologiju, ali i iskoristiti sve potencijale koje Rijeka ima za turizam, prvenstveno nautički”, istaknuo je.

Filipović je naglasio da svojim angažmanom kreće upravo s planom za razvoj Rijeke u čijoj su izradi sudjelovali sami Riječani jer smatra da je to strateški dokument. “Taj plan predstavlja osnovu za javljanje na niz natječaja iz novog financijskog ciklusa Europske unije u čemu smo dosad bili vrlo uspješni. Rijeka je već sada najuspješniji grad u Hrvatskoj po količini EU novca uloženog u razvoj samog grada. S time nastavljamo u punoj brzini, sve do jačanja društvenog standarda”, naglasio je.

Kandidatkinja za njegovu zamjenicu Sandra Krpan istaknula je važnost obrazovanja, značenje sveučilišta i brige za mlade u razvoju grada. “U tome posebno mjesto ima građanski odgoj, s čime nastavljamo. On uči djecu da budu otvorena, empatična jedni prema drugima i svijetu oko sebe, da ne razmišljaju u šablonama”, rekla je te istaknula da će se zalagati za pravo svakog djeteta na mjesto u dječjem vrtiću te gradnju novih vrtića kako bi se to ostvarilo.

Komentiraj