Marina Pavković predstavila kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba: “Ovo je zapušteni grad koji je izgubio svrhu”

Osnivačica i koordinatorica volonterske zajednice nestranačkih stručnjaka i znanstvenika ‘Obnovimo Zagreb’ Marina Pavković najavila je u petak svoju kandidaturu za zagrebačku gradonačelnicu.

Zajednica će se kao nezavisna lista, s Marinom Pavković kao nositeljicom, na lokalnim izborima u svibnju ove godine natjecati za Skupštinu Grada Zagreba. ‘Obnovimo Zagreb’ od potresa u Zagrebu u ožujku prošle godine djeluje kao stručna platforma, putem društvenih mreža, elektronskih medija i obraćanja tijelima javne vlasti, a sada djelovanje Zajednice ulazi u fazu u kojem će njezine članice i članovi svoja stručna znanja i iskustva pretočiti u javne politike i nastojati ih realizirati u praksi.

“Zagrebu nije nužan samo popravak i protupotresno ojačanje oštećenih i svih drugih starijih zgrada i infrastrukture, Gradu je potrebna cjelovita društvena, prostorna i gospodarska obnova, zaustavljanje degradacije te pokretanje rasta i razvoja u skladu sa suvremenim globalnim trendovima i tehnologijama”, navedeno je na predstavljanju.

PHOTO: HINA/ Tomislav PAVLEK

Pavković i njeni suradnici, poručuju, žele i mogu na čelu Grada Zagreba ponuditi i realizirati epohalni preokret, provesti javne politike koje će Gradu vratiti strateško urbanističko planiranje, obnovu zajednice i suvremeni gospodarski razvoj.

“Prelomiti i donijeti odluku da se kandidiram na izborima za gradonačelnicu grada Zagreba bilo je i lako i teško. Teško, prvenstveno zbog svijesti koliko puno angažmana i energije,uz stručno znanje,traži vođenje više desetljetno zapuštenog Zagreba čije upravljanje ćemo preuzeti od sadašnje garniture. S druge strane, lako i jednostavno je bilo donijeti odluku o kandidaturi zbog svijesti da porušenom i zapuštenom Zagrebu samo stručno vodstvo osobe kojoj je javno dobro ispred partikularnih interesa može vratiti svrhu i sjaj, a Zagrepčanima donijeti bolju kvalitetu života. Moja kandidatura bazirat će se strateškom pristupu razvoja grada temeljenom na stručnim uzusima i principima.Osim post potresne, Zagrebu je nužna obnova prostora, ekonomije i društva. Zagreb je zapušteni grad koji je izgubio svrhu i čiji javni prostor je otuđen od građana”, poručila je na predstavljanju kandidature Marina Pavković.

Dodala je da je dovoljno osvijestiti činjenicu da je u Zagrebu posljednjih trideset godina sagrađen samo jedan dom za umirovljenike, a da liste čekanja postaju sve duže i nerješive. “Sve domove umirovljenika koje imamo u Zagrebu naslijedili smo od bivše države. I kada stavimo na vagu društvenih potreba hotel ili dom umirovljenika, nema dvojbe u rezultat – Zagrepčani će konsenzualno podržati javno dobro. Ovo je samo jedan od projekata koji ću kao kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba zagovarati i za realizaciju kojeg ćemo se kao zastupnici u Gradskoj skupštini zalagati”, poručila je.

Komentiraj