Marijan Kustić i formalno postao jedini kandidat za novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza

Marijan Kustić je i formalno postao jedini kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza na izbornoj skupštini koja će biti održana u četvrtak, 29. srpnja, u Zagrebu.

>> Marijan Kustić nominiran za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza

Izborna komisija je utvrdila da dosadašnji izvršni direktor Saveza jedini ispunjava uvjete za kandidaturu obzirom da ga je jednoglasno podržalo svih 20 županijskih nogometnih saveza kao i Zagrebački nogometni savez. Kako je za kandidaturu uz matični županijski savez potrebna podrška još barem šest ostalih županijskih saveza nijedan drugi kandidat više ni formalno nije moguć.

Kustić će tako na devet godina na čelu HNS-a zamijeniti Davora Šukera, a prema najavama novi izvršni direktor saveza će postati dosadašnji predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza i bivši potpredsjednik Dinama Tomislav Svetina.

Poznato je i 16 kandidata za novi saziv Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza odnosno novu vladu hrvatskog nogometa. To su Đuro Bukvić (ŽNS Virovitičko-podravski), Nenad Črnko (ŽNS Zagrebački), Nenad Horvatić (ŽNS Varaždinski), Davor Ivić (ŽNS Sisačko-moslovački), Mato Kljajić (ŽNS Međimurski), Ante Kulušić (ŽNS Šibensko-kninski), Josip Kuterovac (ŽNS Vukovarsko-srijemski), Drago Lucić (ŽNS Požeško-slavonski), Robert Markulin (ŽNS Koprivničko-križevački), Damir Mišković (ŽNS Primorsko-goranski), Slavko Prišćan (ŽNS Bjelovarsko-bilogorski), Božidar Šikić (Zagrebački nogometni savez), Ile Topuzović (ŽNS Dubrovačko-neretvanski), Ante Vučemilović-Šimunović (ŽNS Osječko-baranjski), Darko Raić-Sudar (ŽNS Istarski) i Mario Smodlaka (ŽNS Splitsko-dalmatinski).

Obzirom da IO HNS-a uz predsjednika saveza broji još 16 članova izvjesno je da će svi kandidirani biti i izabrani te da će dobiti četverogodišnji mandat u vladi hrvatskog nogometa. U odnosu na prethodni saziv u IO tako više nećemo gledati Željka Biondića i Dubravka Galovića te Tomislava Svetinu koji kao novi izvršni direktor po statutu ni ne može biti član IO. Nova lica su Božidar Šikić, Darko Raić-Sudar i Mario Smodlaka.

Komentiraj