Marija Selak Raspudić kaže da Plenković prikriva totalitarno naličje ‘umivenim europskim licem’

Autor:

06.10.2023., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru zakonu o izbornim jedinicama govorila je zastupnica Marija Selak Raspudic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić u petak je ponovila stajalište svoje stranke o vojsci na granicama.

“Stvar je vrlo ozbiljna. Ako budete posljednji koji će ozbiljno shvatiti ovu prijetnju i osigurati svoje granice, prijeti vam da postanete hot spot, a Hrvatska je na dobrom putu da se to dogodi. U tom smislu, izrazito je važno kvalitetno štititi svoje granice i mi iz kluba Mosta smo predložili da se na ključnim mjestima stavi vojska na granice”, kazala je te dodala da je Schengen u praksi disfunkcionalan.

“Ako vas susjedne zemlje upozore da su vam nudile pomoć koju ste odbili i da se ne osjećaju sigurno s vašom zaštitom vanjske granice nego uvode vlastitu, očito je da ovdje nije u pitanju oporba koja na tome parazitira, već svi problemi naše vanjske politike i našeg Ministarstva unutarnjeg poslova”, poručila je zastupnica Mosta.

Upozorila je i na izmjene Kaznenog zakona koji se odnosi na zaštitu žena. Postoji bojazan da bi Zakon mogao pasti pred Ustavnim sudom.

“Ja sam napisala jedan tekst u kojem sam upozorila da se trenutno dvije stvari mijenjaju istodobno u Kaznenom zakonu: uvođenje cenzure, femicida i jača kazneno-pravna zaštita žrtava obiteljskog nasilja, jednako kao i jača zaštita životinja. To nije slučajno. Ako pogledate sam tekst Zakona, onda možete primijetiti da se suprotno ikakvoj logici, malo govori o obiteljskom nasilju i femicidu pa se ubacuje cenzura, a onda se ponovno nastavlja s obiteljskim nasiljem i u konačnici zaštitom životinja. To ima svjestan cilj: Andrej Plenković je suprotno očekivanjima svih odlučio uvesti femicid u Kazneni zakon i pristati na sve ostale izmjene samo s jednim razlogom, a to je da uvede cenzuru“, kazala je.

“Njegovo umiveno europsko lice progresivnog borca protiv nasilja nad ženama je prikrivanje totalitarnog naličja koje ide prema tome da pod izlikom zaštite istrage uvede cenzuru”, zaključila je Marija Selak Raspudić u svom gostovanju na N1.

Marija Selak Raspudić za Radio Nacional: “HDZ kroji pravila mimo struke. Spajali su nespojivo, ali to ne znači da nam mogu ukrasti izbore”

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.