Marić: “Zbog koronavirusa i recesije gubitnici smo – svi”

Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je gostovao u RTL Direktu.

Upitan mogu li sindikati računati i na božićnicu i na povećanje plaća od siječnja, Marić kaže da je danas bio inicijalni sastanak. “Nismo govorili konkretne detalje oko toga samo smo najavili da bi izašli sa jednim prijedlogom u idućim danima po pitanju dinamike. Obveza naša je povećati osnovicu s 1.1. S obzirom na okolnosti ići ćemo s prijedlogom sindikatima. Nema smanjivanja, ali je moguća odgoda. Pa ćemo dalje razgovarati”, rekao je.

“O božićnici danas nismo mnogo razgovarali. Više smo govorili načelno o situaciji po pojedinim javnim i državnim službama. Mi smo svjesni svega ovoga i okolonosti. Drago mi je da ni u svibnju, a ni sada ne govorimo o smanjivanju plaća, ali opet da prilagodimo dinamiku povećanja okolnostima i mogućnostima proračuna i svih nas skupa”, dodao je Marić.

Na pitanje tko će biti najveći gubitnici u četvrtak na sjednici Vlade, kad će predstaviti proračun za 2021. godinu i rebalans proračuna, Marić kaže da smo zbog koronavirusa i recesije gubitnici – svi. “Dobitnici su svi proračunski korisnici jer je proračun u potpunosti stavljan u službu očuvanja zdravlja, ljudskih života i radnih mjesta u gospodarstvu i državnoj upravi”, istaknuo je.

Plenković je najavio i povećanje minimalne plaće. “Na sjednici vlade će premijer priopćiti točnu brojku. Bit će povećanje, ali predsjednik vlade će u uvodnoj riječi na sutrašnjoj sjednici vlade priopćiti broju”, rekao je Marić.

Komentiraj