HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

‘Marić i Petrov u petak pred Povjerenstvom’

Predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Nataša Novaković najavila je u utorak za Studio 4 HRT-a kako će se ovog tjedna pred Povjerenstvom naći ministar financija Zdravko Marić, kao i čelnik Mosta, Božo Petrov, te druge osobe koje imaju saznanja oko slučaja Agrokor.

Povjerenstvo se do ljeta namjerava baviti i predmetima o eventualnim sukobima interesa predsjednice, premijera, ministra obrane. U petak će se na sjednici Povjerenstva naći predmet ministra financija Zdravka Marića. “Marić će se moći izjasniti. Osim njega pozvali smo i druge osobe koje imaju saznanja koja moramo utvrditi. Naime, stanje nije jasno, neke činjenice nisu utvrđene, kontradiktorne su u jednom segmentu i taj segment želimo raščistiti i eventualno završiti predmet”, kazala je.

Upitana da komentira predmet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i njezin put u Ameriku, rekla je da Povjerenstvo nije dobilo sve potrebne informacije jer je predmet proglašen državnom tajnom. “Ono što imamo – na temelju toga ćemo donijeti odluku. Mi smo nekoliko puta uputili dopis. Naprosto ćemo morati zaključiti prema stanju koje je u ovom trenutku”, izjavila je Novaković.

Kazala je i kako će predmet ministra obrane Damira Krstićevića riješiti ‘vrlo brzo’ jer su dobili sve potrebne dokumente na vrijeme.

Komentiraj