MARAS ‘Plenković više nema legitimet ni u HDZ-u, boji se izbora u HDZ-u i pred građanima’

SDP-ov Gordan Maras za N1 televiziju je komentirao HDZ-ovu Vladu, okarakteriziravši je kao “najkorumpiraniju do sada”. Za to je okrivio premijera Andreja Plenkovića.

Maras se požalio da je nemoguće kvalitetno raspravljati o novim ministrima s obzirom da se o njima raspravlja kroz sedam odbora koji se održavaju sat za satom.

“Osobni sukob – to se može tako nekome činiti kada gleda sjednicu saborskog odbora, ali moja je intencija bila i za to su me građani birali da postavljama pitanja i tražim odgovore u ime njih od premijera.”, kazao je Maras o sukobu s premijerom, dodavši da nema poštovanja za “one koji se bahate u Saboru i nisu spremni čuti žešći odgovor”.

Nije htio odgovoriti je li pretjerao s izjavom o “majkama koje su oslobodile sinova služenja vojnog roka”.

“Nije bilo moguće u ritmu koji je aranžirao Gordan Jandroković, svakih sat vremena jedan Odbor, dođe premijer, nešto kaže, a svi ostali nisu došli do mogućnosti da postave neko pitanje, zato sam išao na prvi, drugi i treći odbor i pitao sam premijera ono što građani žele čuti, to je moj posao. Nakon toga sam čekao svoj odbor jer nisam imao više o čemu s njim razgovarati.”, komentirao je Maras.

Maras je poručio premijeru kako je upravo on “nalijepio etiketu korupcije na hrvatsku vladu”.

“Nije opozicija stavila gospođu Žalac, Marića, Kuščevića, Tolušića. Do prije mjesec dana je čvrsto stajao iza njih. Ovo je najkorumpiranija Vlada koju je Hrvatska imala od početka devedesetih i to se neće promijeniti do kraja mandata”, smatra.

“Plenković više vjerojatno nema ni legitimet u HDZ-u. Boji se izbora u HDZ-u i izbora pred građanima. Mislim da su u tri godine unazadili društvo, da je korupcija zavladala na najjače od devedesetih i interes je građana da se HDZ nađe u opoziciji na sljedećim parlamentarnim izborima. Jučerašnja bahatost Plenkovića skriva nesigurnost. On je politički kukavica”, zaključio je Maras.

Komentiraj